Leerlingen van  5de en 6de leerjaar proeven van wetenschappen, techniek en land- en tuinbouw op Doe-Dag PITO


STABROEK – Door het organiseren van een Doe-dag, voor kinderen van 11 tot 14 jaar, helpt PITO de kinderen bij hun latere studiekeuze. Als je in het 5de of 6de leerjaar zit, is dit een veel gestelde vraag. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen en vakken  in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.
Daarom organiseerde het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) Stabroek op 12 februari, een DOE-dag.


Maar liefst 133 leerlingen uit de derde graad van het lager onderwijs  schreven zich in voor de workshops en konden proeven van wetenschappen, techniek en land- en tuinbouw.

“We hebben een 12-tal workshops ingericht die gebaseerd zijn op de 3 pijlers van onze school:  wetenschappelijk, technisch en agrarisch onderwijs” zegt adjunct-directeur Raf Van Bergen. 
De namiddag startte met een onthaalmoment in de refter. De ouders kregen de nodige uitleg over de werking van de school, gekoppeld aan een rondleiding of een fietstochtje om het domein van de school te verkennen.

Ondertussen gingen de kinderen aan de slag in een uiteenlopend aanbod van workshops. Ze hadden de keuze uit muurklimmen, robots programmeren, wetenschappelijke proefjes uitvoeren, werken met een lasercutter of met een 3D-printer en een computergestuurde snijmachine. Er waren workshops met enkele basisopdrachten uit de vakgebieden elektriciteit en mechanica. Wie groene vingers heeft kon terecht in de serre en mocht een ritje met de tractor doen. Je kon op kraambezoek in de schapenstal of kennismaken met het leven op de boerderij …

Met deze Doe-Dag proberen wij de kinderen te ondersteunen om een gerichte studiekeuze te maken” zegt Raf Van Bergen.

Op   maandag 7 en donderdag 10 maart is er een infoavond gepland met de mogelijkheid tot inschrijving van de eerstejaars.  De infoavond is op afspraak. Afspraak maken kan via tel.: 03 561 05 00

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *