Leerlingen Gitok op werkbezoek op de Kalmthoutse Hei

Gitok


Natuurbehoud en Gitok? Een rare vraag misschien… het antwoord: het werkbezoek van 7 bso op de Kalmthoutse Heide op donderdag 7 maart. Maar de link is eigenlijk niet echt ver te zoeken. Vorig jaar steunde Gitok Solidariteit immers Red de Hei met een fikse som sponsoring, dit jaar trokken we effectief eens naar het terrein.
Natuurpunt Noorderkempen nodigde onze leerlingen uit in het bekende natuurgebied voor een woordje uitleg, maar was natuurlijk vooral dolblij met onze 120 extra helpende handen. Met stevige schoenen aan, gewapend met een knipschaar, sleepten, braken en smeten onze leerlingen jonge dennenbomen bij elkaar. Zo ruimden we een perceel bos om de heideplant weer ruimte te geven.
Onze leerlingen – échte kerels, bijzonder gewend aan werken – toonden zich weer van hun beste kant. Behulpzaam, sportief, gezellig, opgewekt, goedgeluimd en samenhorig. Laten we nooit vergeten dat je op Gitok kan rekenen! Onze leerlingen zijn nu eenmaal een enorme positieve en beleefde bende jongelui. En dat, weet Natuurpunt nu ook. Bedankt jongens – knap werk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.