Leef je uit op de natuurwerkdag te Putte

Op zaterdag 5 november 2011 vindt de 11e Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland. Eén van de locaties is het Moretusbos in Putte. Staatsbosbeheer roept iedereen op om mee te werken aan het opknappen van de lanen in het Moretusbos.
Van 10:00 tot 15:00 uur worden de werkzaamheden verricht. Achter de Gloriëtte ligt een oude laan, die een mooie zichtlijn vormt naar de achterliggende weilanden. Vele jonge berken komen op, die het statige karakter een verrommelde aanblik geven. Door de berken af te zagen, knapt het gebied erg op.
Een flinke klus, waar veel extra handen gebruikt kunnen worden.
Meedoen en aanmelden
Jong en oud, Nederlander of Vlaming, iedereen is welkom! (Kinderen alleen onder begeleiding van volwassenen.) Meld je aan via www.natuurwerkdag.nl. Op deze website staat ook meer informatie over de locatie en het werk. In het Moretusbos is beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan en leef je uit!
Bereikbaarheid
We verzamelen bij de Gloriëtte, het theehuisje tegenover kasteel Ravenhof. Goed bereikbaar vanuit het centrum van Putte (Antwerpsestraat-Puttestraat). Op de grens Nederland – België ga je vanuit Nederland rechtsaf en vanuit België linksaf. Dit is de Canadalaan, die over gaat in Oudbroek. Volg de weg, je ziet links het kasteel en rechts de Gloriëtte. Parkeren kan voorbij de kleine rotonde, op een grote parkeerplaats, vooraan in het bos.
Goed om te weten
Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen en werkkleding aan te trekken. Neem je eigen werkhandschoenen mee. Afhankelijk van het weer: denk aan laarzen en regenkleding.
Staatsbosbeheer zorgt voor gereedschap en voor warme soep in de pauze. Neem zelf een lunchpakketje mee.
Om het werk veilig en gezellig (zonder geluidsoverlast) te houden, wordt geen gemotoriseerd gereedschap gebruikt.
De Natuurwerkdag: een nuttige en gezellige dag om met vrienden en familie gezond bezig te zijn in het landschap.
Het is heerlijk om jezelf een dagje uit te leven in natuur en landschap met bijvoorbeeld het schoonmaken van poelen, het knotten van wilgen, het onderhoud aan heidevelden en vele andere activiteiten.
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor
natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *