Laura Bonte sportlaureaat 2012 te Stabroek

Vrijdagavond 2 maart was er naar jaarlijkse gewoonte de viering van de Stabroekse sportlaureaten. Drie trofeeën dienden uitgereikt.

Bij de jeugd waren de drie genomineerden, Eleni Pucci die in 2011 zeer verdienstelijk presteerde in het handboogschieten, Eline Jacobs die mooie resultaten liet noteren op de Belgische kampioenschappen zwemmen was eveneens genomineerd. Winnares bij de jeugd werd zwemster Eleni Op de Beeck, Eleni rijgde vorig jaar mooie prestaties aan elkaar zowel op Vlaamse als Belgische kampioenschappen. Haar topprestatie was een eerste plaats op 1500 meter vrije slag bij MOZKA in een tijd van 17.46.88, wat meteen ook een nieuw provinciaal record is!

Winnaar van de clubtrofee werd dit jaar Basket Stabroek. Deze club was met niet minder dan vijf ploegen, waaronder vier kampioenenploegen en een bekerwinaarsploeg, aanwezig op deze viering en mochten dan ook terecht de clubtrofee ontvangen. De andere genomineerden waren atletiekclub Kape Stabroek en de netbalploeg van Vluchtheuvel Stabroek.

De sportlaureaat 2012 werd als laatste uitgereikt en werd betwist tussen Dieter Van der Eycken die uitblinkt in het freestyle windsurfen en in 2010 al de Stabroekse jeugdtrofee won. Verder was ook acrogymster Manouche Elseviers genomineerd. De sportlaureaat 2012 werd dit jaar toegekend aan atletiekster Laura Bonte met haar titel als provinciaal kampioen 400 meter horde bij de senioren-dames en een derde plaats op de 100 meter horde, seniores-dames en een derde plaats op de 400 meter horde bij de belofte-dames op het Belgisch kampioenschap, knappe prestaties die Laura de titel van sportlaureaat 2012 opleverden.

Twee extra trofeeën uitgereikt
Opmerkelijk dit jaar waren de trofee voor ‘Uitmuntende prestatie’, die werd toegekend aan de Netbalploeg Vluchtheuvel A, hun inzet en training werd in 2011 beloond met een provinciale titel.
Een trofee van ‘Sportverdienste’ werd uitgereikt aan Steve Janssen, deze man is steeds een zeer goede honkbalspeler geweest, nadien werd hij in deze sporttak ook coach van Belgische en Nederlandse topteams, in zoverre dat Steve met de Nederlandse honkbalploeg wereldkampioen werd. Steve kon niet aanwezig zijn, maar in Stabroek mag men trots zijn op deze man.
Wie volgend jaar sportlaureaat wil worden raden we alvast aan zijn trainingen wat op te drijven want de concurrentie is groot !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.