Laatste rechte lijn voor aanleg sportpark Heikant

Sportpark

Burgemeester Lukas Jacobs, schepen Jan Oerlemans, stafmedewerker openbare werken Hans Bosmans en sportfunctionaris Gino Vanthillo tellen af naar de opening

Kalmthout – Sportpark Heikant krijgt vorm. Tegen het einde van de zomervakantie is alles klaar en het laatste weekend van augustus is er de sportieve opening.  Stan Van den Buijs, assistent-trainer van Club Brugge en bondscoach François  De Keersmaecker zijn dan alvast van de partij.
Het idee voor een sportpark is al meer dan tien jaar oud. “Omdat heel wat sportverenigingen nood hadden aan betere sportaccommodatie ging de gemeente op zoek naar grond. Aan de Heikantstraat kochten we een stuk landbouwgrond van meer dan acht hectare. Via een herbestemming werd het gebied sportpark. Ruim twee jaar geleden werd de eerste spadesteek gegeven aan het toekomstige sportpark.  Nu is de laatste rechte lijn in zicht”, legt burgemeester Lukas Jacobs uit.
Voor de gemeente is dit een groot en ook duur project. “Het wordt een ontmoetingsplaats voor sport en spel vlak bij het centrum van de gemeente. Omdat er naast voetbal en atletiek, ook petanque en beachvolleybal kan worden gespeeld trekt het sportpark zowel jong als oud aan. Het wordt meteen de thuisbasis voor voetbalclub KSK, atletiekclub ASK en de petanquers van PCK. Er hangt een prijskaartje van 6,2 miljoen euro aan vast”, aldus nog de burgemeester.
“Er is ook ruimte voor een avontuurlijk speelpark en een trapveldje voor wie gewoon wat wil voetballen. Op de plek aan de kant van de Pastoor Hensstraatje waar later een turnhal moet komen, wordt nu een crossparcours voor fietsen en bmx’en aangelegd”, vult sportfunctionaris Gino Vanthillo nog aan.  De petanquers moeten niet altijd binnen spelen, want vlak naast hun lokaal is er plaats voor zes tot acht banen.  De petanquers hebben ook zicht op de drie beachvolleybalvelden die vlak bij hun lokaal worden aangelegd.
Ondertussen zijn alle sportgebouwen klaar en werken de clubs volop aan de binnenafwerking. Dat is hun verantwoordelijkheid, want de clubs hebben de gebouwen in beheer gekregen. “Ondertussen liggen de drie grasvoetbalvelden te wachten op ingespeeld te worden. De onderlaag voor het kunstgrasveld wordt gelegd. Ook de atletiekpiste met vier banen en zes sprintbanen krijgt vorm. Op het middenplein komen er voorzieningen om te kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, hoog- en verspringen. Op vraag van de atletiekclub komt er rondom het sportpark ook een Finse piste van één kilometer”, aldus schepen Jan Oerlemans.
Het voetbalgebouw wordt het grootste in het sportpark.  Het is ook het enige gebouw met een verdieping. Beneden zijn er elf kleedkamers, acht voor de spelers en drie voor de scheidsrechters. Boven komt een grote kantine, die toegang geeft tot de tribune.  De afwerking en inrichting neemt KSK op zich.
Van in hun kantine hebben de atletiekliefhebbers een directe kijk op de piste. Het atletiekgebouw telt twee kleedkamers, sanitair en plaats voor een secretariaat en een vergaderruimte. De atletiekclub zorgt ook hier voor de afwerking en aankleding.
Een park zonder bomen en groen is die naam niet waard. Daarom zijn groenvoorziening, afscheidingshagen en honderddertig nieuwe bomen al aangeplant.  Er is parkeerplaats voor 180 wagens.
.Foto W&F

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *