Laat me niet uitkleden door regering, doe het liever zelf


Kalmthout, Kapellen – Nagelstyliste Vicky De Roeck houdt Diamond Beauty Center in Kapellen open. Althans dat zou ze heel erg graag, maar door de coronamaatregelen kan dat nog niet. Zij voelt zich in de steek gelaten door de regering. “Deze regering is bezig om mij helemaal uit te kleden. Dat gun ik ze niet en daarom neem ik zelf het initiatief”, verduidelijkt ze.
Verscholen achter twee strategisch opgestelde bureaulampen voegt ze de daad bij het woord. “Het water staat al boven mijn lippen. Met de premie die de overheid me geeft, kan ik zelfs mijn kosten niet betalen. Ik ben pas in oktober vorig jaar begonnen als nagelstyliste in hoofdberoep. Ondertussen groeide mijn zakencijfer, maar de premie is wel berekend op mijn beginsituatie. Dat is bijna niet meer houdbaar!”
Respect klanten

Bijna dagelijks krijgt Vicky De Roeck vragen van klanten om toch te mogen komen of om bij hen thuis te komen. “Alsjeblief, vraag dat niet! We mogen niet. Het is ook niet slim om dat te doen. Uit respect voor mijn klanten en voor heel de maatschappij weiger ik om op die voorstellen in te gaan. Laten we ons met z’n allen aan deze maatregelen houden, zodat we zo vlug mogelijk deze moeilijke periode achter ons kunnen laten”, geeft de nagelstylisten nog mee.

Zondag 13 december houdt de beautysector een nationale protestactie. “We komen samen op de Heizel in Brussel. De autocaravaan vertrekt dan richting woning premier De Croo om er een rouwkrans neer te leggen. Natuurlijk ben ik ook van de partij”, besluit Vicky De Roeck.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *