Laat je risico op hartfalen in AZ KLINA bepalen

De hartfalenverpleegkundigen van AZ KLINA informeren u vrijdag 11 mei over hartfalen. Dit is een ernstige aandoening waarbij het hart onvoldoende bloed door het lichaam pompt. Hierdoor krijgen patiënten met hartfalen vaak te kampen met onder andere volgende symptomen: vermoeidheid, kort van adem, plotse gewichtstoename, gezwollen buik, … Tijdens de AZ KLINA hartfalendag krijgt u meer informatie over deze cardiologische aandoening en wordt onder andere uw bloeddruk gemeten.
Mensen sensibiliseren
“AZ KLINA wil deelnemen aan de Europese Hartfalen Awareness Day om mensen te sensibiliseren. De ernst van hartfalen wordt door de publieke opinie nog sterk onderschat. We willen met dit initiatief in AZ KLINA mensen beter informeren en patiënten die aan hartfalen lijden sneller opsporen en behandelen. Deze infosessie is geen consultatie. Mensen met specifieke klachten adviseren we om hun huisarts te raadplegen, aldus Walter Smolders, AZ KLINA Cardioloog en samen met Pierre Troisfontaines nationaal coördinator van het initiatief.”
De hartfalenverpleegkundigen van AZ KLINA staan u te woord op vrijdag 11 mei 2012 tussen 13u en 18u in de inkomhal van AZ KLINA (Augustijnslei 100, 2930 Brasschaat). Inschrijven is niet nodig.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.