Kunst leeft! YES!


KAPELLEN/ EKEREN – Na de succesvolle tentoonstelling in Fort Ertbrand nodigt Kunstplatform Kappa je opnieuw uit op een super originele locatie.
In een verlaten garagecomplex op Rozemaai, de wijk tussen Luchtbal en Schoonbroek, stellen meer de 30 kunstenaars onder begeleiding van curator Benjamin Verdonck nieuw werk tentoon.
Dit kunstproject is een resultaat van een jaar creatief werken. Inspiratiebronnen voor deze tentoonstelling zijn de unieke site, het zorgdragen voor, de ruimtelijke wanorde alsook de klimaatopwarming. Het garagecomplex als rauw, vervallen, reeds jaren ongebruikt gebouw dat toch nog altijd karakter heeft en indrukt maakt, vormt een uitdaging voor elke kunstenaar.
Uiteraard kreeg dit project door de corona-uitbraak nog een bijkomende betekenis. Na maanden van lockdown, onzekerheid en zorgen wil YES! een positief antwoord zijn dat aangeeft dat we altijd moeten blijven doorgaan. Het is aan kunstenaars om met hun werk opnieuw leven te creëren. YES!
YES! is een initiatief van Kunstplatform Kappa met ondersteuning van 252 cc en het district Ekeren en in samenwerking met Woonhaven, JES en EVA.

30 kunstenaars
Concreet omvat de tentoonstelling zowel schilderijen, installaties, keramiek en beelden alsook audio-visueel werk. Ook niet-beeldende kunsten komen aan bod. Deelnemende kunstenaars zijn Annemie Van Dorpe, Annie Janssen, Augusta Couillandre, Christel De Vrij, Christel Rapier, Dirk Wouters, Erik Simons, Georges Looten, Gerre Daneels, Ignace Bosch, Ingrid Van Giel, Ivan Janssens, Jacques Raemaekers, Jeanine Van Durme, Karin Quintin, Katelijne Dierckx, Kristin Van Dorpe, Lucy Leger, Marc Daneels, Maria Peeters, Mieke De Bruyne, Mieke Jacobs, Patrica Dolezal, Patricia Rillaers, Pieter-Jan Maesen, Raymond Noé, Riet De Bakker, Stef Van Eyck, Sus Verheyen en Winnie Lemmens.

Alles verloopt volgens strikte coronamaatregelen.
Van 2 tot 18 oktober – Vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17u in garagecomplex Ferdinand Verbieststraat Rozemaai Ekeren
Meer info: https://kappakunstplatform.be/yes/

3 concerten
252CC Ekeren biedt in de bizarre ruimte van het verlaten garagecomplex op Rozemaai 3 unieke concerten aan!
Vrijdag 2 oktober 20u Bert Dockx (gratis)
Vrijdag 9 oktober 20u Jelle Van Giel Group
Vrijdag 16 oktober 20u Night of the Pawlowski Syndrome.

Reserveren is verplicht en kan via de link https://www.252cc.be/nl/event/78754/kunstplatform-kappa

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *