KSK Nieuw Stabroek kan vanaf nu gras sproeien met automatische beregeningsinstallatie

STABROEK – Voetbalclub KSK Nieuw Stabroek kan vanaf nu haar voetbalvelden sproeien met een automatische beregeningsinstallatie. Over drie velden zijn er in totaal 66 sproeiers geïnstalleerd. Voordien sproeide de voetbalclub het gras zelf met sproeikarren en waterdarmen.

Tijdens de lente- en zomermaanden zijn voetbalclubs bijna dagelijks bezig met het sproeien van hun voetbalvelden. Bij KSK Nieuw Stabroek deden ze dat tot deze zomer met sproeikarren en loodzware waterdarmen. “Dat was heel arbeidsintensief”, zegt Walter Eestermans, voorzitter van de club. “Dat materiaal was vaak kapot, het was heel veel sleuren en van mei tot september hadden we per dag 4 mensen nodig om te helpen sproeien.”

Tot nu. Want de voetbalclub heeft geïnvesteerd in een hele beregeningsinstallatie met 66 sproeiers over drie velden. “22 sproeiers per veld. Via een computer kunnen we die bedienen en zelf bepalen welke sproeiers we aanzetten. We hebben veertien sproeiers aan de rand van het veld, acht over het midden van het veld.”

En van half mei tot september staan de sproeiers aan. “Elke dag één uur per veld. ’s Morgens heel vroeg, zodat de dauw kan helpen.” Na de zomer wordt de installatie dan afgezet.” De installatie duurde drie weken en is sinds begin augustus klaar. Op tijd voor het nieuwe voetbalseizoen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder