Kringwinkels zamelen slaapzakken, matjes en rugzakken in voor daklozen

KAPELLEN/BRASSCHAAT Voor het vierde jaar op een rij slaan De Kringwinkel en CAW de handen in elkaar tijdens de koude wintermaanden om slaapzakken te verzamelen voor daklozen. Deze keer riepen De Antwerpse Kringwinkel niet enkel op om slaapzakken te schenken, ook matjes en rugzakken werden opzij gehouden. “Als sociale werkplaats werken we samen met kwetsbare mensen, sommige van hen hebben vroeger ook nog op straat geleefd.” Klinkt het bij De Kringwinkel Antwerpen.

Meer dan slaapzakken
In december lanceerden De Antwerpse Kringwinkels een oproep bij hun klanten om slaapzakken, matjes en rugzakken te doneren in hun Kringwinkels. “Vorig jaar kregen we van veel vaste klanten de opmerking dat ze hun slaapzak al één van de vorige jaren gegeven hadden, vandaar dat we samen met CAW bekeken hebben wat de daklozen nog kunnen gebruiken.” Vertelt Louise Vrints, Communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen.

Na de heropening van De Kringwinkels in december kwam meteen de oproep aan de klanten om te komen doneren. “We hadden eigenlijk gedacht dat we de actie dit jaar niet zouden kunnen laten doorgaan door de lockdown periode. In die periode kregen wij namelijk ook geen spullen meer binnen van de klanten.” Vertelt Louise. “Gelukkig konden we toch net op tijd de deuren toch openen en is de actie nog een groot succes geweest.” Gaat ze verder.

Succesverhaal
Ook dit jaar was de inzameling weer een succesverhaal. Zo werden er een 100-tal slaapzakken verzameld, een 50-tal matjes en een 50-tal rugzakken. “Hiermee kunnen we voor heel wat daklozen een warme plek verzorgen en de winter doorhelpen.” Vertelt Marc Huygen, Teamcoördinator Outreach bij CAW.

Over De Kringwinkel Antwerpen
De Kringwinkel, dat zijn 10 tweedehandswinkels (in Antwerpen, districten van Antwerpen, Brasschaat, Kapellen, Wijnegem en Schoten) en 2 webshops in de sociale economie in Antwerpen. Kringwinkels staan voor  Sociale tewerkstelling: onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 500 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Aandacht voor het milieu: De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder