Koning Peter raakt amper de grond: rondgang van triomf langs Stabroekse cafés

Voorzitter Rune Bastiaenssens, koning Peter Peeters en zijn echtgenote Annick Van Bouwele

STABROEK/BERENDRECHT – Na een fijne ontvangst in het voetballokaal van Berendrecht Sport, waar hij via zijn schoonfamilie ‘thuis’ is en geregeld gaat supporteren, trokken gansrijderskoning Peter Peeters en zijn gevolg van geel-rode vrienden vrijdag via de Abtsdreef naar Stabroek.


Het was prachtig om te zien hoe een lang lint van jonge leden door de avond fietste. Ze waren klaar voor de volgende etappe van hun feestavond. Bij de aangeboden koninklijke pintjes was hen ook een hartige hamburger met ajuin aangeboden, de klassieke ‘fond’. De speech door voorzitter Rune Bastiaenssens was gegeven, Peter was al royaal toegezongen, de cadeaus waren uitgereikt: op een vrijgemaakte kantinetafel zagen we een fles Bols, een biermand en zelfs een volledig ingepakte bak Jupiler staan. De koning is uitgehaald en hoeft voorlopig niet naar de drankenhandel. 

Voorzitter Rune Bastiaenssens met koning Peter

Maar dan dus de aankomst in Stabroek. Die verliep in ware triomf. Bijna symbolisch zette een stoet zich klaar aan de Kerkendam, nét geen kilometer van het ‘ouderlijk’ huis van Peter Peeters aan de Polderstraat. Want Peeters is niet alleen de koning van halfacht, maar ook die ‘van ’t Laageind’, al woont hij nu in Berendrecht. Fanfare voorop, koning op de schouders en dan het dorpscentrum in. De Klok, de Zwaan en de Valentina beleefden carnaval alsof er nooit corona was geweest. De tweede titel van koning Peeters op zijn 49ste zette hem aan om er alweer àlles uit te halen: hij raakte nauwelijks grond, ging achter en voor de toog de lucht in, stond op het biljart, kroop onder het biljart, en werd niet alleen door zijn familie en vereniging maar ook door verbaasde caféklanten, voorbijgangers en zelfs havenarbeiders toegeschreeuwd. Als dit geen langgerekt ‘leve onze koning was’, wat dan wel. Een urenlange ereronde op het strijdperk waar hij vijf dagen geleden een zware strijd tot een knap einde had gebracht en nu nog eens heerste. 

geschenken werden overhandigd aan het koningspaar
Ook koning Peter nam even het woord

Bijzondere vermelding voor onze feestfanfare, die van al die rustige maanden blijkbaar gebruik heeft gemaakt om thuis op nieuwe melodieën te oefenen. Laat de Zon in je Hart, Schat mag ik je foto, carnavalskrakers van toen én nu: het rolde eruit alsof het niets was, met aangepaste choreografieën, in groep meegedaan door alle gansrijders van de Koninklijke. Volkse ambiance uit de oude doos, échte gansrijderssfeer. Ze kunnen het dus nog in Stabroek. En ze zijn hongerig: want deze florerende club wil, met koning Peter op kop, naar Zandvliet om daar een nog véél groter feest in te zetten. Afspraak op de Botermarkt op 3 april met de sterke delegatie Peter Peeters, Lars Jongenelen, Koen Van Look en Jelle Adriaenssens. Goed uitrusten en gezond eten, jongens. Het zal er snel zijn. 

Maarten Dombrecht en koning Peter zingen nog een keertje het gansrijdersliedje uit volle borst mee

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder