Komt het Ravenhof in Chinese handen?

ravenhof
Uit goede bron vernemen wij dat de kans groot is dat het Stabroeks Ravenhof aan een belangrijk Chinees zakenman wordt verkocht. Het zou gaan om Seung Won Li, wiens onderneming actief is in diverse productie- en handelssectoren in het Verre Oosten. Dat bedrijf is bezig met de uitbouw van een grote rederij, die met iets kleinere maar snelle containerschepen vaart. Voor haar trafiek naar West-Europa is haar oog, terecht, op Antwerpen gevallen. Seung Won Li is geïnteresseerd in de kaaien die vrijkomen aan het Delwaidedok zodra MSC haar activiteiten naar het Deurganckdok op Linkeroever zal overgebracht hebben. Het Antwerps Havenbedrijf is maar al te blij dat een andere onderneming de vrijgekomen plaats wil overnemen.
Seung Won Li wil zijn  Europees hoofdkwartier in de buurt van het Delwaidedok vestigen en geeft daarbij de voorkeur aan een bestaand stijlvol gebouw. Daarbij wou het bedrijf eerst het Stabroeks gemeentehuis, maar om evidente redenen wil de gemeente Stabroek dat niet van de hand doen. Maar er is een alternatief: het Ravenhof. Het onderhoud en de verwarming van dat grote complex kost de gemeente Stabroek jaarlijks handenvol geld. En dat heeft zij, zoals iedere andere gemeente, niet teveel. De Chinezen zouden bereid zijn om een groot bedrag op tafel te leggen om het prestigieuze  kasteel te verwerven, te moderniseren en om te bouwen. In het Koetshuis zou een Chinees klasserestaurant komen voor de klanten van de onderneming. Wandelaars zouden op zondagnamiddag in het kasteelpark toegelaten worden. Alsdus zou de gemeente Stabroek een dubbele slag slaan: de torenhoge kosten van het Ravenhof vallen weg en de gemeentekas wordt wellicht dermate gespijsd dat de gemeentelijke tarieven en belastingen de volgende vijf jaar niet zouden stijgen maar zelfs zouden dalen.
Eisen
De Chinezen stellen natuurlijk wel eisen: zo zou er een directe verbindingsweg moeten komen tussen het Ravenhof en het Delwaidedok. Daartoe zou het Oud Broek opengesteld worden en zou er vanaf de tunnel onder de A12 aan de Torenseweg een verbinding worden aangelegd door de polder naar de overweg op de Antwerpsebaan. Zo vermijdt Seung Won Li de drukte van het Stabroekse dorpscentrum. En moet de Stabroekenaar ook meer Chinees gaan eten?
Kennismaking
De eigenaar van het Chinees concern kwam vandaag 31 maart naar België om de Antwerpse haven en Stabroek te bezoeken. Dat laatste gebeurt morgen. Om de bewoners van Putte en Staboek met de producten van zijn bedrijf kennis te laten maken zal de heer Seung Won Li morgen tussen 10 en 11 uur aan de ingang van het Ravenhof verrassingspakketten uitdelen aan al wie zich daar aanbiedt en iets bij heeft dat verband houdt met China. Voor muzikale omlijsting zorgt de intussen via “Iedereen Beroemd” in Vlaanderen alom gekende bospijper, die voor de gelegenheid speciaal Chinese liedjes ten gehore zal brengen.
Wij hebben bevestiging van een en ander gevraagd bij het Stabroeks gemeentebestuur maar om begrijpelijke redenen wil dat voorlopig niet reageren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *