KMO units in Abtsdreef te Stabroek

STABROEK – Momenteel ligt op het gemeentehuis bij de dienst Urbanisatie een dossier ter inzage betreffende het slopen van gebouwen en het bouwen van KMO Units in de Abtsdreef 145 te Stabroek.

Op het terrein is momenteel de Cuba Natie gevestigd en is bebouwd met twee aanpalende opslagplaatsen. Links bevinden zich woningen met daarachter akkers en velden, rechts van het perceel bevindt zich een omrijdbaar logistiek gebouw met een groot verhard plein om te kunnen manoeuvreren met vrachtwagens.
De aanvraag betreft de bouw van twee bedrijfsverzamelgebouwen met daarrond de nodige verhardingen en infrastructuur. Er is een gebouw ingetekend voor 10 units met een totale opp. van 2394m² en een gebouw voor 11 units met een opp. van 2425 m². Aan de zijde van de woningen wordt een bufferstrook voorzien met groenaanplantingen.
Het terrein zal zowel voor voertuigen, fietsers en voetgangers enkel toegankelijk zijn via de Abtsdreef. De bedoeling is om 48 autostandplaatsen en voldoende fietstalplaatsen te voorzien.
De bestaande ingang als in- en uitrit wordt behouden en verbeterd. De bushalte wordt verplaatst zodat het zicht voor aankomende fietsers ruimer wordt.

“De KMO-Units zijn voornamelijk voor kleine zelfstandige en lokale ondernemingen. Met de bouw van de units zal de containertrafiek van Cuba natie in de Abtsdreef afnemen”, zegt burgemeester Rik Frans.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 9 september 2021. Opmerkingen kunnen ingediend worden via urbanisatie@stabroek.be of schriftelijk bij het college van burgemeester en schepenen, uiterlijk op 2 september, met vermelding van het dossiernummer 2021/00158 – www.omgevingsloket.be

Pattatenkot
Op de plaats waar de KMO units gaan komen, stond vroeger het ‘Pattatenkot’. De Cuba Natie kreeg van de gemeente een sloopvergunning om de oude graansilo aan de Abtsdreef af te breken. Op maandag 27 oktober 2014 werd het gebouw afgebroken en verdween het laatste stukje industriële archeologie uit Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder