Kleuters schitteren op kerstspel voor Music for Life

Voor de tweede keer richtte de Sint Catharinaschool van Stabroek op donderdag 22 december een kerstspel in uitgevoerd door alle kleuters van de derde kleuterklas. De mooie locatie van de Sint Catharinakerk liep vol met nieuwsgierige ouders, grootouders en sympathisanten om hun oogappel(s) aan het werk te zien.

Toen aan de kleuters gevraagd werd om een kersttoneeltje op te voeren reageerden zij laaiend enthousiast maar stelden ook vele vragen zoals wie ze moesten spelen, welke rol ze kregen ed.

Aan de hand van de dvd van de voorstelling van vorig jaar werd al snel duidelijk welke rol hun voorkeur genoot.

Na veel oefenen met Juf Anntje, die zich vooral bezig hield met de zang en Juf Lutgarde, die de kleuters de tekst leerde opzeggen en Juf Karen, die de drama verzorgde brachten de kleuters het kerstverhaal van de geboorte van Jezus.

Alles was aanwezig, Jozef en Maria, engeltjes, de herderkes met hun schaapjes, de drie wijzen die uit het verre Oosten kwamen.  Het kerstspel werd opgeluisterd met het engelengezang van het kinderkoortje. Kortom elke kleuter mocht op het grote podium schitteren.

Music for Life

Voor het optreden verwelkomde directeur Guy de talrijke aanwezigen en benadrukte het feit dat dit kerstspel ook werd opgevoerd voor de actie Music for life.  En vroeg dan ook om vrijblijvend een kleine donatie te willen doen voor de actie van Stubru.  Na afloop van het toneel grabbelden velen in hun portemonnaie of broekzak en deden zo een duit in het zakje.

Eerder die morgen had een delegatie van de lagere school een bezoekje gebracht aan het Glazen huis op de Groenplaats in Antwerpen. Vier uur lang hadden zij aangeschoven om al een deel van de actie van de school aan Music for Life te schenken.  Fier dat zij geïnterviewd waren, keerden zij terug naar de school.  Zij mogen op vrijdag genieten van het kerstspel van hun schoolgenootjes.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *