Ketnethelden Sieg en Maureen maken Clics-winnaars bekend op opendeurdag Pito

Clics PIto

Sieg, de winnaars Toon en Staf Kerstens, Maureen en Inga Verhaert (gedeputeerde bij de Provincie Antwerpen)

[Not a valid template]
Pito Stabroek daagde samen met Clics en de Ketnethelden Sieg en Maureen, jongeren uit om een voertuig van de toekomst te ontwerpen met Clics-blokjes.  De deelnemers moesten minstens één  Pito-Clics-blokje in hun ontwerp gebruiken. Ze mochten zoveel blokjes gebruiken als nodig. Er mocht ander materiaal  mee in verwerkt worden maar bovenal moesten zij hun creativiteit  de vrije loop laten.
Op de opendeurdag van PITO op zondag 22 mei 2016 werd de winnaar bekend gemaakt.  Ketnethelden Sieg en Maureen bestudeerden vooraf de ontwerpen en kozen vakkundig een winnaar. Uit de vele constructies werden 5 creaties weerhouden, de robotschoenen met afstandsbediening van Seppe De Houwer, het rijdend en vliegend zwembad van Stef, Rune en Jordy van Sint Calasanz uit Hoevenen, de Pito landingsbaan van Milo, Roy, Quinten en Delano, het eendje dat kon vliegen, varen en rijden van Sofie Eysackers en de Heromobiel van Staf en Toon Kerstens.
Na het luid roepen van de Ket-Net slogan ‘Tjik – Tjak Vollenbak” werd de winnaar door Inga Verhaert, gedeputeerde bij de Provincie Antwerpen, bekend gemaakt. Het waren de broertjes Staf en Toon Kerstens uit Essen die met hun Heromobiel de hoofdprijs mee naar huis mochten nemen. De Heromobiel is een go-cart die omgebouwd werd tot een soort  vliegtuig dat net als de helden Sieg en Maureen mensen kan helpen en redden. “Vijf weken hebben wij er aan geknutseld met een beetje steun van de papa” leggen de broertjes uit.
#YouLoveTech
winnaars-band

Maureen, Maxelle en Ilias, de winnaars van de bandwedstrijd, en Sieg

#YouloveTech is de slogan om techniek en wetenschap hip te maken bij jongeren. In de sfeer van een festival wil de provincie Antwerpen de komende maanden de jongeren uit de bol laten gaan met wetenschap en techniek op talloze activiteiten en opendeurdagen. Daardoor krijgen ze misschien zin om een technische opleiding te volgen. Hiervoor werd een oproep gedaan naar de jongeren om een affiche samen te stellen met namen van bands die verwijzen naar de studierichting die zij volgen. Twee inzendingen van het Pito werden bekroond. Zo werd Maxelle Gerits, die de richting chemie volgt, winnares met de bandnaam Chemical Jack. Ilias El Mehdi, die basismechanica koeling en warmte volgt, won een prijs met de bandnaam The Plumbers.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder