Kerststalanimatie

Net zoals de twee vorige jaren verzorgde de parochiefederatie Ekeren met de hulp van een tiental vrijwilligers weer Kerstvertellingen in en rond de Kerststal aan de Sint-Lambertuskerk. De Ekerse kleuter- en lagere scholen waren hier op uitgenodigd.

Twee jaar geleden gingen dertien klassen in op onze uitnodiging, vorig jaar waren er dat negentien en dit jaar dertig. Van een halve dag Kerstvertellingen zitten we dus nu al aan anderhalve dag animatie. De leerlingen kwamen dit jaar uit het Gemeenschapsonderwijs Driehoekstraat, het Stedelijk Onderwijs Willem Tell (Kruisboogstraat), de Basisschool Sint-Lambertus en de Kleuter- en Lagere School Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Samen ging het toch over een zeshonderd kindjes.

Al van vroeg in de morgen op dinsdag, 18 december en woensdag, 19 december werden de twee sterren van de Kerstvertellingen, onze twee schaapjes, afgehaald bij hun eigenares in de Akker. Nadien werden tent, stoelen, bankjes en afsluitingen klaargezet rond de Kerststal zodat we op dinsdag om 8 u 30 en op woensdag om 9 u 30 konden beginnen met de eerste klasjes. Op dinsdag ging dan de laatste klas pas om 15 u 15 en op woensdag pas om 11 u 30 terug naar hun school. We zagen de hele dag alleen maar glunderende gezichtjes van kleuters en leerlingen. Gelukkig was er niet te veel regen.

Politie Ekeren zorgde ervoor dat alle klasjes veilig konden oversteken aan de drukke Sint-Lambertuskerk. Dank aan Jo, Ludo, Annemie, Ingrid, Mia, Jan, Martine, Koen en Hilde.

(BVDB)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *