Kermis letterlijk op gang geschoten


In Kapellen is de jaarlijkse kermis letterlijk op gang geschoten. Leden van het schepencollege deden een rondgang op de kermis en hielden halt bij verschillende kramen. De rondgang werd afgesloten met een ritje in de botsauto’s. Tot en met dinsdag kunnen Kapelse inwoners nog terecht op de verschillende kermisattracties.
Maandag 29 juli, om 22 uur, heeft het traditionele vuurwerk plaats in het gemeentepark. Het spektakel is volledig gesynchroniseerd op muziek. Nieuw is dat het vuurwerk nu ook geluidsarm en dus diervriendelijk zal zijn. De Koninklijke Liberale Fanfare De XXXIV warmt de toeschouwers al op vanaf 21 uur.
Dinsdag 30 juli staat volledig in het teken van de fiets. Kinderen, tussen 6 en 12 jaar, kunnen vanaf 14 uur twee of drie rondjes van een tweetal kilometer steppen op een afgesloten parcours. Starten gebeurt ter hoogte van café Volksvriend op de hoek Essenhoutstraat en de Platanendreef. Wie mee stept, krijgt na afloop een mooie herinnering. Inschrijven vooraf is niet nodig, deelnemen is gratis. Vanaf  17.30 uur wordt de Kapelse Sprint georganiseerd. De heren, elite en beloften, rijden om 17.30 uur hun Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren. Deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (samen met twee wedstrijden in Brasschaat op 3 en 4 augustus). De dames elite trappen zich vanaf 19.15 uur in het zweet tijdens de Grote Prijs Frans Van Lent. Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *