Kerkmanifest!

Pleidooi voor een authentiek kerk-zijn vandaag en morgen

 Jürgen Mettepenningen
In 2010 sloeg de crisis in de Belgische kerk keihard toe. De kerk in Vlaanderen beleefde de ene schok na de andere. En ze had het al niet gemakkelijk. Maar wie of wat is die kerk nu, waarover wij vandaag spreken, horen en lezen? Tijd voor een terugkeer naar de essentie. Wat moet blijven en wat moet veranderen om een waarachtige kerk te zijn? Lijkt de kerk niet vooral rond zichzelf te draaien in plaats van rond het wezen van haar bestaan: het geloof?
Jürgen Mettepenningen spreekt over de relevantie en de toekomst van de kerk. Hij doet dat als theoloog docent aan de faculteit Godgeleerdheid van de K.U.Leuven, ex-woordvoerder van aartsbisschop Léonard, opiniemaker, parochiaan, echtgenoot en vader.
Mettepeningen vertrekt van de harde realiteit van vandaag. En hij neemt geen blad voor de mond. Hij pleit voor een kerk die zich bekommert om haar eigen identiteit en daar trouw aan is. In toegankelijke taal en zonder omwegen denkt hij na over hoe de kerk moet zijn in het Vlaanderen van de nabije toekomst. Hij aarzelt niet om zijn affiniteit met de kerk te uiten.
Een straf pleidooi dus, voor een authentiek kerk-zijn vandaag en morgen.

Ongetwijfeld een boeiende voordracht waarop u van harte welkom bent:

Maandag 21 november om 20.00 uur in ’t Kerkske, Kapelsestraat 182, 2950 Kapellen.  Er is een ruime parking.
Een avond georganiseerd door Davidsfonds Kapellen, Bijdrage voor leden 5,00 euro; voor niet-leden 7,00 euro

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder