Katharinakoor sluit jubileumjaar af met sfeervol concert


Het Katharinakoor uit Stabroek vierde dit jaar haar 40 jarig bestaan. Verscheidene activiteiten werden voor de leden en sympathisanten ingericht met als slot een jubileumconcert in de Sint Catharinakerk van Stabroek op vrijdag 18 november.

Ontstaan

Toen in 1971 wijlen pastoor Muller na 25 jaar dienst in Stabroek met pensioen ging, werd in de kapel van Heuvels een dankmis gehouden opgeluisterd door enkele aanwezigen olv van Yolande Lauwers, directrice meisjesschool Heuvels met  aan het orgel Amelie Delen. Bij deze afscheidsplechtigheid werd de kiem gelegd om een gemengd zangkoor te stichten.

Op 2 mei 1971 werd opvolger pastoor De Herdt feestelijk ingehaald en werd de plechtigheid opgeluisterd door een gemengd zangkoor. Omdat het optreden veel bijval kreeg, besloot Albert Huybrechts, de muzikaal begaafde meester,  de dirigeerstok ter hand te nemen en het Katharinakoor was geboren. Al vroeg  groeide het ensemble uit tot een vierstemmig gemengd koor en telde meer dan 50 leden.

Op 28 april 1996 vierde het Katharinakoor haar zilveren jubileum met een plechtige jubelmis en een feestelijke receptie in de Rosmolen.

Verschillende dirigenten hanteerden de dirigeerstok van het koor. Zoals Staf Van Kerckhoven, Leo van Peteghem, Jozef Matthessen, Erwin Eestermans, P. Peeters  en vanaf 1999 Ivo Venkov, die nu de leiding doorgeeft aan Pascale Van Os. Deze 24 jarige muziekstudente heeft al een Master 1 Koordirectie + orkest. Als leerling van Luc Anthonis, Geert Hendrickx en Ivo Venkov, volgt zij momenteel Master 2 Piano en studeert verder viool, orgel en clavecimbel. Momenteel speelt zij nog viool in het Jeugd- en Muziekorkest van Antwerpen.

Deze pittige jonge dame loodste vrijdagavond het zangkoor door een vlekkeloos optreden. In het eerste deel werd gekozen voor sfeervolle en meer kerkelijke liederen, sommige begeleidt van strijkers en piano.  In het tweede deel bracht het koor het lichtere werk van bekende componisten. Daarbij kreeg zij de versterking van vier accordeonspelers. De talrijke aanwezigen werden nog getrakteerd  op enkele extra muziekstukken gebracht door het strijkersensemble  en Ivo Venkov aan de piano.  Het publiek genoot van de warme klanken van het koor en de muzikanten.

Na het optreden werden al de koorleden bedacht met een roos uit dankbaarheid voor hun inzet.

Ook kregen 5 leden , die er van in den beginnen bij waren, nl.: Maria Dingemans, Mariette Dingemans, Clara Dingemans, Angeline Huybrechts en Alexander Janssens een warm applaus.

Bloemen waren  er nog voor de strijkers Jeroen Vernimmen, Veerle Braem, Aram Diungerian en Nele Struyck, en voor de accordeonisten Petra Peeters, Annick Brands, Roger Brands en Linda Malentier.

Tenslotte werd pianist Ivo Venkov, die zich meer dan 10 jaar ingezet heeft om het Katharinakoor naar een hoger niveau te brengen, bedacht met een extraatje en nog een klein zoete attentie . Voorzitter van het koor, Guy Cornelissens bedankt de charismatische dirigent en wenste hem nog veel geluk in zijn verdere muziekcarrière.

Momenteel telt het Katharinakoor 27 leden, mocht U interesse hebben om het koor mee te komen versterken dan bij je altijd van harte welkom. Meer info: G. Cornelissens tel. 03/568 98 28


Katharinakoor quiz

Vrijdag 2 december om 20 uur in de Rosmolen. Ploegen van 4 personen. 12 euro per ploeg. Inschrijven tel. 03 568 98 28 of 03/568 07 16 of in de zaal

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder