Kapellensteenweg afgesloten ter hoogte van Zonnedauw tijdens paasvakantie

Kapellensteenweg---afsluiting-thv-Zonnedauw---april-2015
Tijdens de paasvakantie, van donderdag 9 tot en met zaterdag 18 april 2015, wordt de Kapellensteenweg ter hoogte van parochiecentrum Zonnedauw (Kapellensteenweg 170) onderbroken voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid vanaf de kruispunten van Heide en Kalmthout-Dorp, via Putsesteenweg, Max Temmermanlaan en Heidestatiestraat. Alle handelszaken in de omgeving blijven steeds bereikbaar voor iedereen.
Deze afsluiting gebeurt omdat er naast het parochiecentrum een nieuwe straat, Zoete Dreef, wordt aangelegd van de Kapellensteenweg in de richting van de verkaveling Kerkeneind-West. Het gaat om een doodlopende straat. Enkel een fietspad geeft verbinding tussen de verkaveling en de Kapellensteenweg. Langs de Zoete Dreef komen er 48 sociale verhuurappartementen.
De riolering van deze nieuwe straat moet worden aangesloten op de riolering van de Kapellensteenweg. Dit kan niet zonder de Kapellensteenweg even af te sluiten.
De werken gebeuren door firma Van den Bogerd uit Meerle voor 230.363,17 euro (incl. btw). Omdat het om een sociaal huisvestingsproject gaat, wordt een deel van deze kosten gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, meer bepaald de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Het gaat over een bedrag van 182.260,53 euro (incl. btw).
INFO:  openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *