Kapellen tatoeëert stoep voor pleegzorg

Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 15 tot 24 november, zet Kapellen pleegzorg extra in de kijker in het straatbeeld. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als pleegzorggemeente wil Kapellen samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgen de stoepen tijdens de Week van de Pleegzorg van 15 tot 24 november een kleine make-over: een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld.

Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin. Heb jij zin gekregen in pleegzorg? Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *