Kapellen neemt deel aan “mijn mooie straat”

Mijn Mooie Straat’ is een online tool ontwikkeld door Mooimakers (OVAM) ter ondersteuning van Vlaamse lokale besturen. Het is een gratis en erg gebruiksvriendelijk platform dat interne processen rond onder andere zwerfvuil en sluikstort zoveel mogelijk digitaliseert en analyseert. Het gebruik vereist geen installatie, stimuleert samenwerking tussen verschillende ploegen en diensten en voorziet geautomatiseerde rapportage.
Het platform bestaat uit twee luiken, een meldingenluik en een vuilnisbakkenplan:
• Via het meldingenluik kunnen alle soorten meldingen met betrekking tot openbare netheid geregistreerd worden. Na registratie kunnen de meldingen worden toegewezen aan de verantwoordelijke ploeg/dienst die de melding kunnen afhandelen.
• De module vuilnisbakkenplan laat toe om de straatvuilnisbakken binnen de gemeente te inventariseren. Van elke vuilbak dienen de exacte locatie, uiterlijke kenmerken (materiaal, kleur, …), foto’s en ledigingsfrequentie geregistreerd te worden. Dit kan met een smartphone. De vuilbakken kunnen vervolgens gemonitord worden door regelmatig metingen uit te voeren bij de lediging (leeg, halfvol, vol, overvol). Zo kan de ledigingsfrequentie geoptimaliseerd worden en kan een eventuele problematiek in kaart worden gebracht.
Het gemeentebestuur van Kapellen stapt mee in dit project maar op een gefaseerde wijze. Eerst zal de technische dienst het vuilnisbakkenplan opstarten.
Straatvuilbakken zullen geïnventariseerd worden, en er kan gestart worden met de metingen. De technische dienst kan zo al kennis maken met het platform. Vervolgens zal het meldingenluik opgestart worden voor de betrokken personeelsleden. Wanneer het voorgaande op punt staat, zullen andere steakholders betrokken worden. Tevens zal dan ook het Burgermeldpunt worden opengezet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder