Kapellen: Hou het simpel…!


De 34e carnavalstoet van de Kapelse Plakijzers trekt doorheen de dorpskom op zondag 26 februari. Nu reeds is zeker dat het één der langste stoeten uit onze regio wordt.

Zaterdag 4 februari kregen De Plakijzers de enorme sleutel van het gemeentehuis aangeboden. De overhandiging gebeurde door burgemeester Dirk Van Mechelen en zijn schepenploeg. Van Mechelen tot prins Ludo Verhoeven: ‘Ludo, ge kunt met al uw Plakijzers reeds beginnen aan de gemeente: er is ijzel te schrapen en we hebben ook voldoende strooizout in voorraad… Wees gerust, op 26 februari zal ook Kapellen als gemeente snoep leveren voor de stoet. We weten zo dat het weer goed zal zijn…!’

Er waren aardig wat carnavalisten aanwezig in de trouwzaal van het Beukenhof. De prins van België, de provinciale prins Freddy Brandts uit de polder met zijn vrouwtje Maria, hofdames, prinsessen, prinsen en veel voetvolk. Een fameuze dweilband ondersteunde muzikaal het feestelijk geheel. Eretekens werden door de burgemeester overhandigd namens de Vlaamse Gemeenschap en de caranavalprins van België had ook een surprise mee voor prins Ludo van de Kapelse Plakijzers, hij treedt aan voor de derde maal.

Om hun fameuze stoet financieel te spijzen zullen eerstdaags steunkaarten te koop worden aangeboden aan het Kapels publiek.

Het Plakijzers-carnaval-programma:

24 februari: dagje voor de senioren.

25 februari, ’t Bruggeske, Hoevensebaan, in de namiddag, het jaarlijks kindercarnaval, ‘s avonds gevolgd door het bal van de Plakijzers, waar iedereen welkom is. Leute verzekerd!

Zondag 26 februari om 14u11, de carnavalsstoet doorheen Kapellen, met deelname van verschillende andere groepen, veel wagens en dito muziekkorpsen.

Voor alle veiligheid: hou het simpel…

Met dat bibberweer…niet zo simpel…! erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder