Kansen voor nieuwe en jonge kandidaten-Lijst volledig voor CD&V in Kalmthout

CD&V-Kalmthout treedt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 naar buiten met een sterke lijst van 25 kandidaten die zich willen inzetten voor de toekomst van Kalmthout.
Opvallend daarbij zijn de zichtbare plaatsen voor de nieuwe en jonge kandidaten die straks mee het beleid van de heidegemeente in handen willen nemen. CD&V kan bovendien steunen op de sterke bestuurservaring van vele uittredende mandatarissen, op verschillende niveaus. Die combinatie maakt dat CD&V een sterk team is, verdeeld over de verschillende wijken van Kalmthout.

Lijsttrekker is burgemeester Lukas Jacobs (43 j.) Hij is 12 jaar voltijds aan de slag voor Kalmthout en wil graag opnieuw een mandaat als burgemeester. Lukas Jacobs haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 1/3e van de Kalmthoutse voorkeursstemmen.  De lijst wordt geduwd door federaal parlementslid Jef Van den Bergh (39 j.). In de Kamer van Volksvertegenwoordigers is hij vooral bezig met mobiliteitsdossiers, in de gemeenteraad is hij de fractieleider van CD&V.
Maggy Beyers (34 j.) staat op de tweede plaats. Maggy is een nieuwe kandidate. Ze is directeur bij MediaNet Vlaanderen, moeder van 3 jonge kinderen en voorzitter van Jong-CD&V in Kalmthout. Op plaats drie staat schepen Maarten De Bock (41 j.). Maarten is de jongste schepen en afdelingsvoorzitter van CD&V in Kalmthout. Hij werkt als chemicus bij Bayer in Antwerpen.
De overige uittredende CD&V-schepenen op de lijst zijn René Francken (plaats 5), Jan Van Hooydonck (plaats 13) en Gust Van Loon (plaats 15). OCMW-voorzitter en schepen van welzijn Dirk Van Peel (plaats 24) is mede-lijstduwer. Wies Peeters uit Achterbroek (plaats 4), Jan Oerlemans uit Nieuwmoer (plaats 10) en Jan Breugelmans uit Achterbroek (plaats 12). De overige plaatsen worden ingenomen door jonge en nieuwe kandidaten – Silke Lathouwers, Stijn de Koning, Leen Suykerbuyk, Didier Van Aert,     Stefanie Van Looveren, gemeenteraadslid Lea Van Looveren, Inge Goovaerts, Baldwin Sondervan, Edith Mattheeusen,     Sandra Hoppenbrouwers, Evy Monu, gemeenteraadslid Martine Van Hooydonck uit Achterbroek,Monique Buyens (73 j.) en Jan Fraeters (59 j.), voormalige schepenen en beiden uittredende gemeenteraadsleden, duwen mee de CD&V lijst van op de plaatsen 22 en 23.
Website : www.kalmthout.cdenv.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.