Kalmthoutse politieke partijen debatteren in jeugdhuis

Jeugdraad Kalmthout nodigde op vrijdag 28 september 2012 alle Kalmthoutse politieke partijen uit in jeugdhuis Govio voor een debat. Bedoeling was in eerste instantie om de jongeren die in oktober voor het eerst moeten gaan stemmen, kennis te laten maken met de standpunten van de partijen rond verschillende thema’s. Maar uiteraard was iedereen welkom, want gemeentepolitiek belangt niet alleen de jongeren aan.

De grote zaal van jeugdhuis Govio liep helemaal vol. De acht partijen waarvoor je op 14 oktober in Kalmthout kan kiezen tekenden allemaal present. De meeste hadden een jonge kandidaat bij om mee te debatteren over jongerenthema’s. Om te starten kreeg elke partij maximum drie minuten tijd om iets te vertellen over hun programmapunten. Daarna volgde een snelle ludieke vragenronde, vooral bedoeld om het ijs te breken.

Dan was het tijd voor de meer serieuze thema’s. Zo kwamen de aanwezigen te weten wat de ideeën waren van de verschillende partijen over (betaalbaar) wonen in Kalmthout, hangjongeren, het nieuwe sportpark en de noodzaak van een cultureel centrum. Na de pauze (met gratis vat) legde moderator Johannes Claes de kandidaten het vuur aan de schenen tijdens een intiem zetelgesprek. Ook het publiek kreeg nu de mogelijkheid hen vragen te stellen.

Het was een debat waarin uitgesproken meningen aan bod kwamen, maar waarin ook regelmatig de hand uitgestoken werd naar elkaar. De Kalmthoutse partijen leggen immers allen hun eigen accenten om van onze gemeente een aangename plek te maken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder