Kalmthouts geboortebos groeit met 148 bomen

Het geboortebos groeit aan met 148 bomen

KALMTHOUT – Op zondag 26 november nodigde de gemeente Kalmthout alle Kalmthoutse kinderen uit die in 2022 geboren werden. Vergezeld van hun ouders en familie plantten ze die dag een boom als symbool voor hun groei. Het geboortebos op Nieuwmoer groeide dit jaar aan met 148 bomen.

Burgemeester Lukas Jacobs verwelkomde de talrijke aanwezigen

In 2022 werden er in Kalmthout 73 jongens en 76 meisjes geboren. Bij de jongens was Louis de meest populaire naam, bij de meisjes topte Nora de lijst. De aanwezigen konden dit jaar kiezen uit vijf boomsoorten: gewone els, zomereik, ratelpopulier, gewone lijsterbes of haagbeuk. Daarna was het handen uit de mouwen: zelf een plantgat graven, de boom mooi recht planten en dan de boomwortels opnieuw aanvullen met aarde.

Achteraf bood de gemeente Kalmthout de ouders, familieleden en kinderen een lekkere kom soep, een tasje chocomelk of een jenevertje aan. Voor ze huiswaarts keerden, kreeg ieder gezin een mooie oorkonde én een plant om thuis een plek te geven. Dit jaar viel de keuze op geel kornoelje. Dat is een inheemse struik die in het voorjaar gele bloemen krijgt en zo waardevol is voor de bijen. In het najaar heeft ze rode, niet giftige bessen die vogels lekker vinden en waar je ook confituur van kan maken.

Nadien kon men genieten van een lekker kom soep

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder