Kalmthoutenaren vallen in de prijzen met Pop up Europa Kalmthout

De winnaars van de Pop up Europa kraslotenwedstrijd – Copyright: provincie Antwerpen

Kalmthout – Op maandag 22 mei ontvingen de winnaars van de kraslotenwedstrijd van Pop up Europa Kalmthout hun prijs. De hoofdprijs was een knalblauwe Europafiets. Van 1 april tot 14 mei 2023 stond Kalmthout helemaal in het teken van Europa met Pop up Europa Kalmthout met allerlei activiteiten voor jong en oud.

Pop up Europa brengt Europa dichterbij

Pop up Europa dompelde Kalmthout de afgelopen weken onder in Europese sferen met een scala aan gratis activiteiten voor jong en oud. Van een inspirerende Brexit-lezing door Stefaan de Rynck tot een avontuurlijke fietstocht waarbij je op zoek ging naar de vlaggen van alle Europese lidstaten. Ook trok er een bus vol Kalmthoutenaren naar de opendeurdag van de Europese instellingen om die van dichtbij te ontdekken.

Eén van de vaste elementen van Pop up Europa is de kraslotenwedstrijd. Alle bezoekers van Visit Kalmthout, Bib Kalmthout en Dienstencentrum De Groten Uitleg kregen een kraslot tijdens Pop up Europa Kalmthout. De hoofdprijs is een knalblauwe Europafiets. Mieke Govaerts fietst op die fiets naar huis. Naast de Europafiets deelde Pop up Europa Kalmthout nog heel wat andere prijzen uit aan gelukkige winnaars. Van een abonnement op het Arboretum Kalmthout tot een gratis drankje in Dienstencentrum De Groten Uitleg, en van een Kalmthoutbox t.w.v. 25 euro van Visit Kalmthout tot boekenpakketten.

Rondreizend programma

“Met Pop up Europa reizen we al een aantal jaar de provincie rond. Doordat gemeentebesturen dicht bij de burger staan, zijn zij de ideale partner om Europa lokaal te maken. Ook de scholen worden nauw betrokken bij dit project. Zo organiseerden we in GITOK Kalmthout een snelcursus EU om jongeren voor te bereiden op de Europese verkiezingen van volgend jaar. Extra belangrijk, nu 16-jarigen vanaf volgend jaar ook mogen meestemmen” stelt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Europese samenwerking.

Silke Lathouwers, Kalmthoutse schepen van o.a. Cultuur, blikt tevreden terug op de samenwerking: “Kalmthout heeft gedurende 6 weken in het teken gestaan van Europa. De vlaggen van de Europese lidstaten kleurden het straatbeeld voor de fietszoektocht, de Europese instellingen in Brussel zijn ons niet meer onbekend, we weten door Stefaan De Rynck hoe de Brexit-onderhandelingen hebben gelopen, enz. Het waren 6 boeiende weken waarbij er zowel voor jong als oud vele activiteiten hebben plaatsgevonden in het kader van Europa.“

Pop up Europa Kalmthout is een initiatief van Europa Direct provincie Antwerpen en gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de Kalmthoutenaren te brengen.
Van 3 november tot 15 december strijkt Pop up Europa in Kasterlee en Lille neer. Het volledige programma ontdek je binnenkort via www.popupeuropa.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *