Kalmthout zet het nieuwe jaar goed in

Op de eerste zondag na 1 januari komen de inwoners van  Kalmthout samen aan het gemeentehuis om het nieuwe jaar te vieren. En dit jaar was dat niet anders. Opvallende veel Kalmthoutenaren maakten er op zondag 6 januari 2013 een gezellig samenzijn van.

Harmonie Vlijt en Eendracht en Guy Breugelmans zorgden voor de muzikale toets. De brandweer hield de vuurkorven veilig brandend en de nieuwe gemeenteraad deelde gratis tomatensoep met balletjes uit. Er waren ook eet- en drankstandjes. Die werden uitgebaat door enkele Kalmthoutse verenigingen. Dat waren dit jaar B-Ranch vzw (hamburgers en hotdogs), Bosduin vzw (jenever en cava), WTC Bessemaai (glühwein), Jins Scouts Heide (warme dranken), Dorpsraad Achterbroek (poffertjes) en VVV Toerisme Kalmthout (streekproducten).

De vrijdag daarvoor, op 4 januari 2013, organiseerde het gemeentebestuur een nieuwjaarsreceptie voor iedereen die zich het voorbije jaar inzette voor de gemeente. Vrijwilligers, leerkrachten, personeel, enz. waren uitgenodigd. De receptie ging door in het Strijboshof en lokte veel volk. Burgemeester Lukas Jacobs hield zijn traditionele nieuwjaarstoespraak en personeel dat al vijfentwintig of vijfendertig jaar voor de gemeente werkte, werd in de bloemetjes gezet. Ze kregen een cadeaupakket mee naar huis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *