Kalmthout Vlinderdorp lanceert wandel- en fietsroute


De gemeente en VVV Toerisme Kalmthout ondersteunen sinds twee jaar actief de vlinderpopulatie in de heidegemeente. In 2017 kregen alle inwoners een pakje vlindervriendelijk plantzaad om zoveel mogelijk vlinders aan te trekken.
Dit jaar werkten ze, samen met de milieuraad Kalmthout en Regionaal Landschap de Voorkempen, verder aan Kalmthout Vlinderdorp. Ze stelden een route op die je al wandelend of fietsend kan afleggen. De route brengt je langs vlindervriendelijke plekken. Een deel daarvan zijn kindvriendelijk uitgewerkt met hier en daar opdrachtjes. Je start je tocht aan De Vroente, Putsesteenweg 129.
Brigitte Vandenbergh, voorzitter VVV Toerisme Kalmthout: “We hopen dat het de bezoekers inspireert om ook aan de slag te gaan met vlindervriendelijke planten. Want die planten trekken niet alleen vlinders, maar ook bijen aan. En dat is van grote waarde voor het milieu.”
Je vindt de Vlinderroute bij de Dienst voor Toerisme, Putsesteenweg 129 en in Arboretum Kalmthout, Heuvel 8. Het Arboretum is ook één van de stops op de route.
Info:   https://www.facebook.com/vvvtoerismekalmthout/
foto: gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *