Kalkoenrijders Hoevenen hebben nieuwe koning


De Kalkoenrijders uit Hoevenen streden op zondag 7 juli voor de koningstitel 2019. Vorig jaar kroonde Koen Cassimon zich tot koning. Dit jaar mocht Noel De Lee de koningstitel op zijn naam schrijven.
De Kalkoenrijders startten de vierde editie van het spel aan café In Den Ouden Bareel in Hoevenen. Daarna trokken de ruiters naar café Het Zwart Schaap en De Klok in Stabroek.  Rond de middag ging het richting uittredend koning Koen Cassimon en naar de Buynderdijk.  Tegen 15 uur trok de ganse stoet naar café In De Ouden Bareel waar de strijd, op het kasseiweggetje werd aangevat.
21 deelnemers hadden zich ingeschreven, waarvan zes nieuwkomers, die dan ook op de gekende wijze gedoopt werden. De nieuwelingen zijn:  Philip Fissers die zijn job van doktoor opgaf om mee te kunnen strijden, Rik Van de Corput, Elian Smout, Cis Glöckner, Harry Soeters, Stieven Martens en Bengy Matthysen.   Het werd een dol spektakel waarbij de verpleegsters, Karen Kools en Veerle Willemen, de handen vol hadden met het oplappen van de gevallen ruiters. Maar zeg nu zelf, in volle vaart over kasseien fietsen, met een hand naar de kop graaien en in evenwicht blijven! Niet eenvoudig of zat het gerstenat er voor iets tussen?  Stieven Maartens had de avond voordien zijn vrijgezellenfeest gehad, en dat speelde hem duidelijk nog parten.   
Om iets voor vijf trok Cis Glöcker het net van de kalkoenkop en dan was het voor Noël De Lee (48j) een koud kunstje om de kop te trekken.  Omroeper Rudy Jansegers kon met trots melden dat de premie 900 euro bedroeg. Organisator Els Kloeck, die zelf ook deelnam, zei dat de premie gebruikt zal worden voor het jaarlijkse teerfeest.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *