Juncker op bezoek in Havencentrum Lillo

Jean-Claude Juncker, kandidaat voor de Europese christendemocraten om voorzitter van de Europese Commissie te worden, heeft gisteren de Antwerpse haven bezocht.

Hij deed dat in gezelschap van CD&V-kopstukken Kris Peeters, havenschepen Van Peel,  Marianne Thyssen, Hilde Crevits, Steven Vanackere, Ivo Belet en Wouter Beke. IN het Provinciaal Havencentrum Lillo werd hij ontvangen door gedeputeerde Ludwig Caluwé. Minister-president Peeters somde de verschillende projecten op die met Europese steun worden verwezenlijkt. Dat zijn onder meer het Seine-Scheldeverbindingsproject, dat 346,7 miljoen euro kost en momenteel voor een vijfde door de Europese Unie wordt gesponsord. Voor de Oosterweelverbinding (3,06 miljard euro) wordt een bijkomende financiering gevraagd via de Europese Investeringsbank.
De Letzeburger Juncker had lof voor Vlaanderen en stelde dat ‘het een goede plek is om te investeren’. Hij was niet positief over de drukkingsgroepen ‘die bij grote structuurprojecten roet in het eten kunnen strooien’. (sdl)

Hilde Crevits, Marianne Thyssen en Juncker luisteren naar de gids in het havencentrum Lillo
Hilde Crevits, Marianne Thyssen en Juncker luisteren naar de gids in het havencentrum Lillo

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *