Jubileumconcert Koninklijke Fanfare Verbroedering… 2 jaar later

STABROEK – In 2020 wilde de Koninklijke Fanfare De Verbroedering Stabroek vzw of kortweg KFVS haar 75-jarig bestaan vieren. Er werden plannen gesmeed om een groots jubileumconcert te geven. Helaas stak corona daar een stokje voor.

Zaterdag 5 maart 2022 was het dan zover! Na 2 jaar wachten, kon eindelijk het jubileumconcert doorgaan in zaal Moorland te Stabroek.  En het werd een succes. De Moorlandzaal zat vol met muziekliefhebbers die terug kwamen genieten van de muzikale talenten van de muzikanten van de fanfare.

Jubileumconcert

Tijdens het jubileumconcert, verzorgde Ilse Janssen de bindteksten en bracht de hele geschiedenis  van het 75-jarig bestaan van de fanfare. De avond werd opgeluisterd met  muziekstukken, gekozen door de muzikanten zelf, met daarbij solopartijen voor enkele muzikanten.


Het jubileumconcert was voor dirigent Jozef Matthessen het moment om afscheid te nemen van zijn bastuba.  Jozef  heeft een indrukwekkende muzikale carrière achter de rug. Op 8-jarige leeftijd volgde hij trompetlessen bij Louis Cuypers in Kapellen.  Hij vervolledigde zijn muzikale studies aan het Koninklijke Vlaams Muziekconservatorium  in Antwerpen. Zijn bekwaamheid bleef niet onopgemerkt een het Nationaal Orkest van België haalde Jozef binnen.  Daarnaast dirigeerde hij verschillende muziekmaatschappijen.

Jozef Matthessen

In ons magazine van 19 maart as. vind je een uitgebreid verslag van de viering met leuke weetjes over het  75-jarig bestaan van de Koninklijke Fanfare Verbroedering Stabroek

Geniet hieronder nog even van Jozef zijn laatste uitvoering van “Flight of the Bumblebee” op Bastuba.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *