Joseph Mees viert 100ste verjaardag


In het Woon- en Zorgcentrum Aalmoezenier Cuypers vierde Joseph Mees zopas zijn 100ste verjaardag. Tot voor vijf jaar woonde Joseph nog in zijn huis aan de Rubenslei in Kapellen. “Een spijtige val bracht hem eerst in het ziekenhuis en daarna in het rusthuis van Stabroek”, zegt zijn petekind Maria Mees. Hier heeft de eeuweling het al vijf jaar echt naar zijn zin. “Ik keek wel uit naar deze speciale verjaardag”, geeft hij toe. Toen hij met zijn rolstoel door een erehaag naar de feestzaal van het rusthuis werd gereden, straalde hij.
Beroepshalve verdiende Joseph de kost als ploegbaas bij de Solo in Merksem. Op 23 juli 1911 werd hij geboren in de Witvenhoeve in Hoevenen in een boerengezin met acht kinderen. Na zijn huwelijk met Maria Boeckx verhuisde hij naar de Rubensheide in Kapellen. Zijn vrouw overleed lang geleden, en ook zijn enige dochter Mariëtte is al lang niet meer.
Joseph is is de eerste man die zijn honderdjarige verjaardag kan vieren in het nieuwe gebouw van WZC Aalm. Cuypers. Speciaal voor deze verjaardag pakte Assunta Lombardo, een ver familielid, opnieuw de accordeon uit de kast. Toen zij amper zeven was, werd ze al Europees kampioen accordeon. De honderdjarige was opgetogen over de muziek en bleef verzoeknummers aanvragen, die Assunta met veel plezier speelde.
De kranige eeuweling blijft erg alert. Hij is trouwens een vaste lezer van het Polderke en de Gazet van Antwerpen. Joseph luistert en kijkt aandachtig naar de nieuwsuitzendingen en volgt de sportgebeurtenissen op de voet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *