Jory Risteyn Koning Kalkoenrijders 2018

 


Jory Risteyn (38j) en voorzitter van de Kalkoenrijders Stabroek trok rond kwart voor zes de kop van de kalkoen en werd tot koning 2018 gekroond. Voor Jory is het de tweede maal dat hij koning werd. In 2013 mocht hij al eens proeven van de koningstitel.
Het was de twaalfde keer dat het kalkoenrijden werd ingericht. De dag startte op zaterdag 31 maart met een rondgang langs de cafés. De geel/blauwe stoet vertrok vanuit stamlokaal café De Klok, naar café Valentina en de Papegaai. In het chirolokaal werd het middagmaal genuttigd. Vervolgens trokken de ruiters richting  Jorgo Claus, koning 2017, om dan via het Zwart Schaap naar de hal achter café De Klok de strijd aan te vatten.
Naarmate de strijd vorderde vulde de hal zich met supporters die de ruiters kwamen aanmoedigen. Toen Jory de kop uit het net plukte lag hij voor het grijpen, maar de vettige hals van de kalkoen zorgde ervoor dat vele hun kans zagen wegglijden. Tot eindelijk Jory Risteyn zijn kracht toonde en de kalkoenkop bemachtigde.
De kersverse koning is bediende en woont samen met zijn vriendin Nathalie De Paepe in Stabroek.  De koning werd nadien nog gevierd in De Klok waar dj. Steve Van Assche voor de muziek zorgde.
Bij de 31 ruiters viel er een nieuwkomer te noteren, Mike Ameye. Hij werd op gepaste wijze gedoopt. Net als de nieuwe verpleegsters Eline Pauwels en Katrien Gabriels. Zelfs doktoor Brett Keuppens kon er niet aan ontsnappen. Dit jaar stond Dennis Aendekerk als snijmeester onder de galg. Hij volgde Dirk Dingemans op.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *