Jorrit Verwimp 8e koning van Putse Kiekenrijders


Op zaterdag 25 maart verzamelden leiding en oud-leiding van de Chiro Jongens Putte voor de 8 maal reeds aan het Putse chirolokaal. De vrienden spreken jaarlijks af om het Kiekenrijden te organiseren, een ludieke variant op het ganzenrijden gezeten op een fiets, maar wat ooit begon met een soepkieken wordt nu een echte gans op gehangen. Na uittreden koning Matthias Van Look uit Hoevenen de koperen koningskroon terug gaf, kon rond 15 u de strijd terug beginnen. 16 ruiters traden aan onder een hemelse lentezon.Het ging er gezellig aan, op tijd een pintje en een braadworst van de barbecue, en de bende kon er weer tegenaan. Op hun stalen ros, en ene met een motortje, reden de kiekenrijders hun rondjes.  Omstreeks half 6 werd de nek ontbloot, en nog geen halve tour later trok Jorrit Verwimp uit de Putse Harklaan met een enorme krachttoer de nek van de gelegenheidsgans. De kersverse koning is een oud-gediende van de Putse Chiro Jongens, en na een korte carrière bij de Kapelse Cultuurdienst nu zelfstandig grafisch vormgever. Het gezelschap verteerde een pot van 265 euro aansluitende in de Putse horeca.
Organisator-speaker Mathias Adriaenssens getuigt : ‘Niet enkel beleven wij als oude Chiro-vrienden een fijne namiddag, ondertussen werken we naar een 10e editie toe binnen twee jaar. Daar plannen we een gastoptreden van een fanfare en mogelijk heus koningsbal!’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder