Joris Aendekerk volgt zijn broer Pieter op bij Oude Gans


Joris Aendekerk steekt uitzinnig van vreugde de kop in de hoogteUittredend koning Pieter Aendekerk van de Oude Gans Berendrecht werd na een verwoede strijd opgevolgd door zijn broer Joris. Hij trok om kwart na zes de kop van de gans met een greep die je van de eerder tengere maar pezige figuur niet zou hebben verwacht. 
Aan het spel werd deelgenomen door 27 ruiters nadat een drietal afgevallen was. Twee door ziekte en één door een valpartij die ’s morgens bij de rondgang plaatsvond in de Driehoek.  Louis Cloots werd hierbij gewond, zodanig dat hij zijn deelname aan de strijd moest staken. Na dokterscontrole moest hij niet naar het ziekenhuis, maar diende te rusten om zodoende nog deel te kunnen nemen aan het keizerrijden in Lillo.

Jubilaris zoek
De strijd op het Solft begon na het uithalen van Pieter Aendekerk (zie vorig stukje met foto’s) en een rondgang langs de cafés. Het was schitterend lenteweer en dat kon men merken aan het talrijk opgekomen publiek. Peter Paardekam  begroette het volk als spreker met veel enthousiasme. Onder het publiek waren ook de gawstrekkers uit Grevenbicht in Noord-Limburg.
Even voordien had Pieter Aendekerk zijn onderdanen toegesproken. Hij had daarbij een opgewekt woordje voor Andrea Martens die voor het eerst sinds lang weer present was. Zij herstelde van een ziekte. Wie ook een hulde toegewenst kreeg was Toni Wouters die 25 jaar de gans rijdt. Op het ogenblik dat hij ging gevierd worden bleek hij echter onvindbaar.

Krachttoeren
Zo ging het spel zijn gang. Tot Walter Segers het net aftrok. Toen werd het spannend. Verschillende ruiters deden ware krachttoeren om de kop te kraken. Het was echter Joris Aendekerk die de beslissende greep zou doen. Hij haalde ten slotte kroon en mantel opnieuw in de familie en beurde een premie van 5.275 euro. Hij zal samen met zijn broer naar de keizerskroon dingen op zondag 25 maart in Lillo. Joris, die 25 is, werkt bij de meststoffenafdeling van BASF in Zandvliet. Hij zal in september trouwen met Britt Francken die samen met hem in de hoogte werd gestoken en die door de nieuwe koning uitbundig werd gekust. Joris zet een traditie voort die al gedragen werd door zijn vader Dré Aendekerk die liefst zes keer koning werd. De viering in zaal De Koerel duurde tot laat en stond helemaal in het teken van de stam Aendekerk. (sdl)


Uitslag boetebonnetjes:
Geel: 2321, 2107, 4434, 4768, 5521, 5949
Blauw: 1445, 1876
Gelieve contact op te nemen met Patrick Boeykens (0477 446 895)


foto’s: superbeer

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *