Jongeren leggen de Kapelse lijsttrekkers het vuur aan de schenen


Op maandag 1 oktober gingen de lijsttrekkers van de Kapelse partijen, in de raadzaal van het kasteel Beukenhof, rechtstreeks in debat met de leerlingen van het Atheneum Kapellen. Gevarieerde thema’s passeerden de revue, toch deden de verkiezingskandidaten enkele opvallende uitspraken.
Jeugdhuis
De Kapelse jongeren zijn overduidelijk niet tevreden met de nieuwe locatie van het jeugdhuis. Wanneer de vraag opduikt of het jeugdhuis een andere locatie kan krijgen, heerst er rumoer in de raadzaal. Het pand waar vroeger het café ’t Équivalent was, is veel te klein. Sommige jongeren zijn daarom genoodzaakt op straat te staan. Katrien Gernaey (PvdA) bevestigt dit: ‘De jeugd moet een plaats voor zichzelf krijgen, en niet een tijdelijke locatie die eigenlijk veel te klein is.’ Open VLD vindt de bezorgdheden onterecht: ‘In het nieuwe complex, dat op het marktplein gebouwd zal worden, zal er een zaal zijn waar de organisatoren van het jeugdhuis hun programmatie kunnen verderzetten’, zegt huidig burgemeester Van Mechelen, ‘De momenten waarop de zaal leeg staat, zal de zaal verhuurd worden aan een zeer lage prijs. Dit geeft jongeren de kans om activiteiten die ze zelf graag willen, te organiseren.’
Voorlopig moeten de Kapelse jongeren het dus doen met de tijdelijke locatie.
Drinkfonteintjes in het park
Over één voorstel waren alle lijsttrekkers direct enthousiast: er moeten drinkfonteintjes en extra picknicktafels komen in het gemeentepark. ‘Burgers die graag in hun vrije tijd het park bezoeken om te sporten, moeten de mogelijkheid krijgen om te drinken van drinkfonteintjes. Dit zorgt ervoor dat ze zelf geen flesje mee hoeven te nemen’, zegt Romy Robert (Vlaams Belang). Daarbij vertrouwt Maaike Van Overloop (CD&V) erop dat de jongeren geen afval zullen achterlaten, wanneer er extra picknicktafels komen.
foto: Jasmijn Defize

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.