Jeugdtornooi S.K. Nieuw Stabroek – 7e Memorial Robert Storms

Reeds aan zijn 28e uitgave toe, waarvan 21 maal Memorial Paul Maes en nu voor de 7e maal Memorial Robert Storms, stond het tornooi weer garant voor een sportief spektakel, een goede organisatie en een gezellige sfeer.
Na vele jaren achtereen schitterend weer te hebben gehad, waren nu de weersvooruitzichten niet zo goed. Maar wat bleek? Zaterdag weliswaar geen 26 graden meer, maar toch nog warm genoeg om iedereen buiten te laten zitten. Een fris windje met toch veel zon, ideaal voetbalweer dus !
De deelnemende ploegen Noorse, Patro Hoevenen, Simikos en onze Nederlandse vertegenwoordigers Nieuw Borgvliet zouden al hun talent aanwenden om de overwinning en die begeerde eerste plaats in hun categorie in de wacht te slepen.
Bij de miniemen waren onze collega’s uit Hoevenen die het pleit wonnen voor Nieuw Borgvliet, Noorse en Nieuw Stabroek.
In de reeks kadetten stond er geen maat op de ploegen van Nieuw Stabroek 1 en 2 die uiteindelijk in een spannende derby zouden uitmaken wie overwinnaar werd. Nieuw Stabroek 1 haalde het tenslotte voor N.S. 2, Noorse en Patro.
De scholieren maakten er eveneens knappe wedstrijden van. Simikos 1, nog winnend finalist van de beker van Antwerpen, won in een felle laatste wedstrijd van Nieuw Stabroek dat verdienstelijke 2e werd, gevolgd door Patro en Simikos 2.

De zondag beloofde als weer niet veel goeds. ’s Morgens om half acht regende het pijpestelen. Goed voor de tuin, maar minder goed voor ons tornooi. Gelukkig hield het regenen op rond 9 uur en bleef het ganse dag, op een klein buitje na, droog.

Het is altijd prettig om de jonge spelertjes te zien voetballen. Hun enthousiasme en gretigheid liegen er niet om.
Bij de pupillen °2002 kon Patro met de grootste beker pronken.
In de reeks pupillen °2003 stond er geen maat op Nieuw Stabroek 1 en 2, maar met slechts één puntje verschil trok N. Stabroek 2 toch het laken naar zich toe. Noorse werd 3e, Patro Hoevenen 4e.
Bij de mini-miniemen zit er al wat meer voetbalervaring in en werpen de trainingen hun vruchten af.
Het werd spannend tot het einde. Hier zou ook de allerlaatste wedstrijd uitsluitsel brengen voor de overwinning. Blijkbaar nog niet moe van al de voorbije matchen, streden Simikos en Nieuw Stabroek voor de zege.
Onze vrienden uit Schoten moesten uiteindelijk door het gebeuk van Stabroek een 0-2 nederlaag ondergaan. Weer een eerste plaats dus voor de thuisploeg. Nieuw Borgvliet werd 3e, Patro 4e en Noorse 5e.
Als toetje werd er nog een wedstrijdje gespeeld tussen onze allerjongsten (°2004) die zo hun eerste voetbalervaring opdeden. Geweldig om zien hoe zij als een zwerm bijen achter de bal aanholden om deze toch maar eens een flinke trap te kunnen geven. Luid aangemoedigd door de ouders, grootouders en andere familieleden die deze gebeurtenis niet wilden missen. Een knappe medaille was voor de spelertjes dan ook de beloning waar zij fier mee pronkten. Toch knap werk van Pierre Gabriëls hoe hij deze jeugdige bende op relatief korte tijd zo ver gebracht heeft.
Tenslotte nog een woordje van dank aan al de medewerkers die er weer voor gezorgd hebben dat dit tornooi tot een succes is uitgegroeid !
Roger Cuyt – Tornooiverantwoordelijke

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *