Jens De Busschere nipte winnaar 81ste Sluitingsprijs te Putte

sluitingsprijs-putte


Waren het het dreigende onweerswolken, de crisis of het door de werken in Stabroek aangepast parcours, wie zal het zeggen. Feit is wel dat zowel cafébazen als uitbaters van eetkramen het erover eens waren dat er minder volk was dan andere jaren. Verschillende wielerliefhebbers waren niet gelukkig met het nieuwe parcours. “Door de wegenwerken zijn er maar acht ronden in plaats van 11 en moeten we een half uur wachten op de renners, dat is veel te lang” was dan ook een veelgehoord commentaar naast het parcours.
Toch was de 81ste sluitingsprijs een groot feest.  155 vertrekkers kwamen aan de start. Van in het begin ging het tempo de hoogte in en de klassieke vroege vlucht telde 11 moedigen waaronder bekende namen als Niki Terpstra en Pim Lighthart.  Alle grote ploegen hadden een mannetje mee.  Zij fietsten dan ook een maximale voorsprong bij elkaar van 3.45 min.
Hoe dichter we bij de laatste ronde kwamen, hoe kleiner de kopgroep en ook de bijhorende bonus vooraan werd. In de voorlaatste ronde was de onderlinge verstandhouding bij de overgebleven leiders helemaal zoek en was het mooie liedje snel uit. Een voltallig peloton bood zich aan voor de laatste ronde. Daarin kregen we nog een uitval van Zdenek Stybar, maar tevergeefs.  In een adembenemende eindspurt duurde het een tijdje voor men Jens De Buscchere als winnaar kon aanduiden. De fotofinish werd verschillende keren bekeken.  Het was millimeterwerk tussen De Buscchere en Tom Van Asbroeck. De Belgische kampioen won zo voor de tweede keer op rij in Putte Kapellen. “Ik voelde mij opperbest vandaag.” vertelde hij ons. “Ik wilde eigenlijk de spurt aantrekken voor mijn ploegmaat Jonas Van Genechten. Hij heeft de laatste weken immers zo veel voor mij gedaan. Ik zag hem echter niet komen en ben dan maar zelf doorgegaan tot aan de meet.” Jonas vertelde ons dat hij helemaal ingesloten zat en niet meer helemaal vooraan geraakte. “Een derde plaats, meer zat er voor mij niet in.” Daarna trokken de renners het Putse nachtleven in.  Voor hen zit het seizoen er immers helemaal op.  Puttenaar Tom Goovaerts, die compleet in zijn achtertuin fietste, zat de hele dag attent in het peloton en spurtte zich naar een mooie 25 ste plaats.
Ludo Hendrickx
Trekking steunkaarten        
Nr. 183: Smart TV 39” – Nr. 542: brother printer, print-scan-copy – Nr. 219: tafelgrill – Nr. 682: fruitpers – Nr. 577: elektrische waterkoker – Nr. 327: elektrische waterkoker – Nr. 525: triominos – Nr. 376: triominos – Nr. 52: triominos

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder