Is de zomervakantie te lang?

Leerlingen en studenten staan opnieuw voor een loodzware taak. Juni is voor hen de maand van de waarheid. Grote toetsen in de basisschool, examens voor het middelbaar en de universiteit. De druk op onze jeugd is in deze periode zwaar. Die stress zet willens nillens ook vaak een stempel op het gezins-leven. Ouders lopen deze maand dikwijls op de tippen van hun tenen door het huis en verwennen hun studerende kroost met lekkers en zoet. Hopelijk worden die inspanningen op het einde van de maand beloond met een schitterend eindrapport. Dan worden de teugels gelost en volgt de ontspanning. Twee lange zomermaanden vakantie, acht weken ontstressen, meer dan zestig dagen luieren, op vakantie gaan, jong zijn. Voor velen een droom om telkens opnieuw naar uit te kijken.

Maar ook dit verhaal telt twee kanten. Er zijn ook veel kinderen, jongeren en ouders die de eerste maand wel zien zitten, maar die vanaf half augustus toch opnieuw aftellen naar de start van het nieuwe schooljaar. Twee maanden vakantie, is dat te lang? In Nederland bijvoorbeeld duurt de vakantie maar zes weken. Een voorbeeld om te volgen?

Kijk in ons magazine wie er voor of tegen is.

Wat denkt u er als lezer van? Doe mee aan onze pollvraag op deze site.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder