Inwoners Rozemaai en Schoonbroek voor het eerst op nieuwjaarsdrink


Door renovatiewerken aan het Ekerse kasteel Veltwijck had de nieuwjaarsdrink voor de Ekerse bevolking op zondag 14 januari plaats op het Kristus Koningsplein, in het centrum van Ekeren. Voor het eerst waren ook de toekomstige Ekerenaren, uit de Antwerpse wijken Schoonbroek en Rozemaai, welkom. Vanaf 1 januari 2019 behoren deze Antwerpse wijken immers tot het district Ekeren. Na de grenscorrectie wordt Ekeren dan 370 hectaren groter en krijgt het district Ekeren er 54 straten en 4.865 inwoners, bij wat het totaal aantal inwoners doet stijgen tot ongeveer 27.500. Ook het aantal Ekerse districtsraadsleden zal toenemen van 19 naar 21. Twee uur lang waren en doorlopend gratis hapjes en drankjes te verkrijgen, ondersteunt door een streepje muziek en randanimatie. Ongeveer 400 flessen cava, 90 liter soep, 90 liter warme chocomelk, 800 hamburgers en evenveel hotdogs en wafels passeerden de Ekerse kelen. Daarnaast waren er ook nog frietjes te verkrijgen. Het Ekerse cultuurcentrum 252cc zorgde voor animatie. De op stapel staande grenscorrectie geeft Jos Van den Berghe, inwoner van Schoonbroek, een dubbel gevoel. “Leuk dat we hier welkom zijn en wat Ekerse mensen kunnen ontmoeten. Ik heb me altijd, en met veel trots, Antwerpenaar gevoeld en nu word je plots Ekerenaar. Dat vraagt een mentale aanpassing. Ik hoop dat het district ons niet als tweederangsburgers zal behandelen”.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Meneer Van den Berghe mag gerust op zijn twee oren slapen, de toekomstige Ekerenaren zullen evenwaardig aan alle andere Ekerenaren beschouwd worden. Zij zullen zich snel als echte Ekerenaren voelen, voor zover dat al niet het geval was. De massale opkomst op deze nieuwjaarsdrink toont dit ook heel goed aan.
    Bovendien blijft Ekeren een volwaardig district van Antwerpen. Dus meneer Van den Berghe, ge moogt u binnenkort naast een trots Antwerpenaar, ook een trots Ekerenaar voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *