Internationale erkenning als European Photographer voor Bart Meeus uit Ekeren

Bart Meeus uit Ekeren stak onlangs een mooie internationale erkenning als professioneel fotograaf op zak. Hij mag zich voortaan European Photographer noemen, een kwalificatie die wordt toegekend door de Federation of European Professional Photographers (FEP). Het begeerde EP-kwaliteitslabel bevestigt niet alleen de technische vaardigheden, maar ook de fotografische kwaliteiten en de professionele aanpak van Bart Meeus.
Een internationale jury boog zich over de ingezonden beelden. Bart Meeus koos ervoor om een reeks van 12 zwartwit portretten voor te leggen. Volgens de jury ging het om een sterke selectie met veel variatie in de poses en een goede controle qua belichting. De reeks bracht volgens de jury ook heel duidelijk de sfeer van vertrouwen en sterke interactie tussen de fotograaf en zijn onderwerpen aan het licht.
“Met mijn ingezonden beelden wou ik bewijzen dat ik op een professionele manier aan fotografie doe. Door het behalen van het EP-label wordt dat ook bevestigd. Dat geeft mij veel voldoening en ook mijn zelfvertrouwen als fotograaf is daardoor toegenomen. De EP-kwalificatie maakt het mogelijk om je enigszins te onderscheiden als fotograaf te midden van de massa die zich aanbiedt. Het is trouwens het enige kwaliteitslabel in de fotografie dat ik ken met dat potentieel”, legt Bart Meeus trots uit.
Dierbare herinneringen
Als professioneel fotograaf focuste Bart zich eerst vooral op huwelijksfotografie. Maar daar is geleidelijk aan ook meer portretfotografie bijgekomen. “Ik wil iedereen er nog meer bewust van maken om belangrijke momenten in het leven op tijd vast te leggen en hen hierin ook begeleiden. Dat levert nadien heel wat mooie en dierbare herinneringen op. Een portret moet iets tastbaar zijn. Het eindresultaat is een artistieke foto die mooi afgewerkt op de juiste plaats tegen de muur komt te hangen. Ze roept zo veel meer emoties op dan enkel maar een digitaal beeld”, aldus nog fotograaf Bart Meeus.
Meer informatie: www.portretfotograaf.one

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *