Internationale Dag van de Wind: VLEEMO laat je binnenkijken in de wondere wereld van een windturbine


Op 15 juni wordt over de hele wereld de dag van de wind gevierd. En er valt inderdaad wat te vieren. Onze elektriciteit vergroent immers elk jaar meer en meer en dat is goed voor onszelf en onze planeet. Zo werd op 8 juni in België liefst 1/3de van alle elektriciteit opgewekt door windturbines op land en in de zee. Alle windturbines in de Antwerpse haven samen leveren nu stroom voor meer dan 110 000 gezinnen.
En daar blijft het niet bij. Recent kondigde VLEEMO nog een nieuwe investering aan van meer dan 40 miljoen EUR voor 8 bijkomende windturbines in het zuidelijke deel van de haven en maakt het strategische milieueffectenrapport de weg vrij voor nieuwe windprojecten in het noordelijke deel van de haven.
Aandeelhouder
Vanaf 15 juni, om 12.00 u., is het voor alle geïnteresseerden ook mogelijk om aandeelhouder te worden van de coöperatie Wind voor “A” die participeert in de windprojecten in de haven. Alle nodige informatie zal dan ook op de website www.windvoora.be ter beschikking zijn. Zo kan iedereen die wil, mee helpen de
energietransitie te realiseren.
Om het voor iedereen mogelijk te maken om met eigen ogen te zien hoe een windturbine er van binnen uitziet en hoe ze werkt, opent VLEEMO op 15 juni de deuren van een windturbine in de Antwerpse haven aan de Lichterweg, 2030 Antwerpen van 10 tot 17 uur.
Er is parkeergelegenheid in de buurt van de Lichterweg, maar men kan ook gebruik maken van de parking nabij het Pomphuis (Siberiastraat, 2030 Antwerpen) vanwaar het mogelijk is om de boot of de bus te nemen (gratis!) naar de windturbine.
Ook een hapje en een drankje is voorzien en voor de kleintjes is er een springkasteel.
www.vleemo.be/in-de-kijker/videozone – www.vleemo.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *