Internationaal treffen van dameswielerwereld in Kapellen

Dinsdag 31 juli is de laatste dag van Kapellen Kermis. Traditioneel wordt op die dag onder meer de dameswielerwedstrijd Grote Prijs Frans Van Lent gereden. In de loop der jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een belangrijk internationaal wielerevenement in zijn soort.

Onder de vijftigtal ingeschreven deelneemsters gaat dit jaar ook de zevenkoppige nationale damesploeg van Estland aan de slag in Kapellen. Met deelneemsters uit België, de Verenigde Staten, Denemarken, Nederland, Estland, Engeland en Luxemburg staan er niet minder dan zeven verschillende nationaliteiten aan de start. Het startschot voor de dames wordt gegeven om 17.00 uur.
Vanaf 19.00 uur trappen de heren zich in het zweet. Voor de Grote Prijs Gemeentebestuur Kapellen en de Ereprijs René De Ren zijn eveneens een vijftigtal eliterenners en beloften ingeschreven.

Start en aankomst vinden plaats op de Hoevensebaan en om de acht tot tien minuten is er een doortocht van de renners. Het parcours loopt langs de Hoevensebaan – Albertdreef – Essenhoutstraat. De volledige omloop wordt vanaf 21.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *