Inloopavond windpark Kabeljauwbeek

Op woensdag 4 september organiseert Eneco een inloopavond over windenergie en de totstandkoming van windpark Kabeljauwbeek. Deze gaat door in het gemeentehuis van Woensdrecht aan de Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.
In 2002 heeft de gemeente Woensdrecht de intentie uitgesproken om windenergie binnen de gemeentegrenzen mogelijk te maken. Vervolgens heeft een brede klankbordgroep mogelijke locaties besproken. In 2004 heeft dit geresulteerd in het verlenen van planologische medewerking om de realisatie van windpark Kabeljauwbeek mogelijk te maken. Energiebedrijf Eneco heeft een plan ontwikkeld om te komen tot een lijnopstelling van 5 windmolens parallel aan de grens nabij de snelweg A4 naar België.
Eneco organiseert op woensdagavond 4 september van 19.30-21.00 uur een inloopavond over windenergie in het gemeentehuis van Woensdrecht. Belangstellenden kunnen informatie krijgen over het geplande windpark en over windenergie in het algemeen. Aanleiding voor de inloopavond is het initiatief van Eneco voor de realisatie van het windpark, bestaande uit 5 windmolens. Om het windpark mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Van 8 augustus tot en met 18 september ligt het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage. Aanmelden voor de inloopavond is niet nodig. De ontwikkeling van windenergie in de gemeente Woensdrecht heeft altijd in het licht gestaan van de aanwezigheid van Luchtmachtbasis Woensdrecht. Windturbines hebben namelijk effect op het radarbeeld van de luchtverkeersleiding. Dit effect was voorheen te groot om het windturbinepark te kunnen realiseren. Door nieuwe inzichten, innovatie en het koppelen van verschillende radarsystemen is het effect nu echter marginaal. Daardoor heeft het windpark nu groen licht van het ministerie van Defensie ontvangen zodat de planologische procedure ingezet kan worden.
 
In gemeente Woensdrecht staat momenteel 0,9 MegaWatt aan windenergie opgesteld. In de provincie Brabant is dit 119 MegaWatt. Het windpark past in de provinciale ambitie om 470 MegaWatt aan windenergie in Noord-Brabant te realiseren. Duurzaam energiebedrijf Eneco zet vol in op de ontwikkeling van windenergie. In Nederland heeft Eneco momenteel ruim 235 MegaWatt op land en 120 MegaWatt op zee operationeel. In de regio West-Brabant heeft Eneco recent twee windparken gerealiseerd in Etten-Leur en Halderberge.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder