Inge Willekens voor de derde maal koningin bij de Vrije Gans

LILLO – De dames van De Vrije Gans streden op zaterdag 14 mei voor een nieuwe koningin. Onder een stralende zon, startte de dag met  het uithalen van uittredende koningin Debby Van Meir, in de tent die opgesteld stond aan het Kazerneplein.  Te voet deden de amazones hun ronde door Lillo. Omstreeks 13 uur arriveerden de paarden en na het optuigen ervan kon de strijd om 14 uur beginnen.

Dit jaar waren er zes nieuwe ruiters: Daniëlla Feyen, Danthe Van Rompaey, Evi Van Hyfte, Jolien Breughelmans, Aislinge Klitsie en Sofie Breughelmans.  Ruiters Nonja de Moor, Alke Roes, Jasmine Van Dorst en Kelly Vervloet konden dit jaar niet deelnemen wegens medische redenen.   20 ruiters pakten de paarden bij de teugels en streden voor de fel begeerde titel. Het gansrijden werd ontsierd door 2 valpartijen. Nieuwkomers Daniëlle Feyen en Danthe Van Rompaey vielen van hun paard. Danthe diende opgenomen in het ziekenhuis waar een hersenschudding werd vastgesteld. De strijd ging voort en onder een vlot tempo reden de amazones onder de galg. Rond 17u15 uur wist Kitty De Lee het net te kraken en was het Naomi Segers die het net er volledig aftrok. Rond halfzes was de koningin gekend. Niemand minder dan Inge Willekens kon het ganzenkopje in de lucht steken. Inge, 35, nam al voor de 17de keer deel. Inge werkt aan de haven en is deels zelfstandige met haar zaak Crea Inge. Voor Inge is het haar derde koninginnenkroon, in 2006 en 2009 mocht zij al eerder van de koninginnentitel proeven.

vlnr.:Maria Geeraerts, grootmoeder van Inge, nichtje Petra, koningin Inge, Marleen Huygen, mama van Inge en Shana, dochter van Inge

Goede doel

Vanaf het ontstaan van De Vrije Gans besloten de dames om het sponsorgeld elk jaar opnieuw aan een goed doel te schenken. Dit jaar reed De Vrije Gans voor vzw Raakzaam voorheen dagcentrum St. Niklaas waar ze normaal in 2020 hadden voor moeten rijden maar door de coronapandemie niet is kunnen doorgaan. Een afvaardiging van vzw Raakzaam mocht een mooie cheque van 6.575 euro in ontvangst nemen.

Een uitgebreid verslag vind je in ons magazine dd 27 mei as.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.