Info-avond verslavingspreventie te Stabroek

 
In het kader van de lessen i.v.m. verslavingspreventie richt de onderwijsraad van de gemeente Stabroek een info( kijk-ruik-voel) avond in op 25 april 2018 19u00, in Pito, Laageind, Stabroek.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren in hun puberteit experimenteert met illegale drugs. Het gebruik van andere cultureel aanvaarde drugs zoals roken, alcohol, pijnstillers, vermagerings-, slaap- en kalmeringspillen neemt eveneens toe. Deze “verslavingen” zijn maatschappelijke problemen die niet ophouden aan de schoolpoort.  Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat jongeren zelf vragende partij zijn om deze problemen meer bespreekbaar te maken.
Wij nodigen u graag uit om deze infoavond bij te wonen. U zal geïnformeerd worden over een aantal mogelijke verslavingen. Wat zijn drugs? Hoe kan u deze traceren? Wat kan u als ouder doen? En wat mag u zeker niet doen? Hoe herken ik deze drugs? …. Vele vragen waar elke ouder op een bepaald ogenblik tijdens de puberteit van zijn/haar kind mee wordt geconfronteerd.
Inschrijven kan bij Sandra Degenaers: tel. 03/605.61.37of via mail onderwijsraad@stabroek.be. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 40 personen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *