Inburgeringsreceptie voor 70 niet-Belgen


Brasschaat organiseert voor de 3e keer een inburgeringsceremonie. 70 Brasschaatse inburgeraars behaalden een inburgeringsattest. Zij worden gevierd met een hapje en een drankje.Inburgeraars zijn mensen die nieuw zijn in België en met succes een cursus Nederlands en maatschappelijke oriëntatie volgden. De gemeente Brasschaat wil deze mensen feliciteren en welkom heten.
Samen met het Agentschap voor Integratie en Inburgering organiseert de gemeente om de 2 jaar zo’n inburgeringsceremonie. De eerste vond plaats in 2014 waar toen nog 47 inburgeraars hun attest behaalden, in 2016 waren dit er 56. De 3 belangrijke onderdelen van het inburgeringstraject zijn: het aanleren van onze Nederlandse taal, werkbereidheid-opstap naar de arbeidsmarkt en lessen en informatie over onze samenleving.
De inburgeringsreceptie is onderdeel van de elfdaagse viering vóór 11 juli. Daarmee wil Brasschaat alvast laten zien dat ze de Vlaamse feestdag vieren met iedere burger, jong en oud.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder