Inbraken in scholen op de Luchtbal

Zondagmiddag 5 augustus, om 15.30 uur, werd door een passant opgemerkt dat er een raam open stond van de school Siblo ‘De Wissel’, Columbiastraat 8. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat ook in de naastgelegen school Sportomundo vermoedelijk dezelfde daders aan het werk waren geweest.

Toen de directrice van ‘De Wissel’ ter plaatse kwam werd nazicht gedaan in de school. Een raam aan de straatzijde was geforceerd. Via die weg zijn de daders in het secretariaat van de school geraakt. De deur van dat lokaal was op slot. Die deur werd opengetrapt om zo in de gang te geraken. Zowel in het secretariaat als in het directielokaal werd grote ravage aangericht. Alle kasten en laden werden doorzocht. Sommige kasten werden volledig vernield. Alles lag op de grond verspreid.

Er werden enkele gsm’s en twee laptops gestolen. Een volledige inventaris zal later worden opgemaakt.

In de naastgelegen lagere school Sportomundo, heeft zich eenzelfde scenario voorgedaan. Ook daar heerste grote wanorde in het secretariaat. Kasten en laden werden doorzocht, alle inhoud ervan lag op de grond. Enkele deuren werden stukgeslagen waarbij blusapparaten waren gebruikt.

Een personeelslid was ter plaatse. Zij kon echter niet meteen vaststellen wat er precies was gestolen. De directrice van de school zou worden gecontacteerd. Die zal een inventaris aan de politie overmaken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.