In Polderdistrict gaan SP.a, CD&V en Open VLD samen naar de kiezer

Van Guy Lauwers, voorzitter sp.a stadspartij Antwerpen, ontvingen wij volgende mededeling die verspreid wordt namens de sp.a-kern van Berendrecht-Zandvliet-Lillo:

‘In district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zullen sp.a, CD&V en Open VLD samen naar de districtsraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 trekken. Hiermee willen we onze uitstekende samenwerking onder de bezielende kracht van districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen verderzetten.

De voorbije jaren werd het district reeds bestuurd door een coalitie van sp.a, Polderbelangen (dat sinds dit najaar niet meer bestaat), CD&V en Open VLD.
Deze samenwerking heeft geleid tot een ware inhaalbeweging voor het Polderdistrict. Denk maar aan de realisatie van het Aquafinproject, 20 vernieuwde straten, de nieuwe sporthal De Polder, het nieuw cultureel centrum De Schelde met een eigentijdse jeugddienst, de renovatie van het woon- en zorgcentrum Monnikenhof en de bouw van 46 bijkomende serviceflats voor senioren, de bouw van een nieuwe Berenschool volgens de standaarden van een passieve school, een nieuw speelweefsel Hagelberg, een nieuw tenniscomplex i.s.m. Tennisclub Raffic (BPA-gebied Zandweg), het masterplan Lillo, een interactief ganzenrijdersmonument in samenwerking met ATF nv en herdenkingsprojecten zoals ‘District in de Polder – 50 jaar samen én uniek’(2008) en ‘Het Tulpenjaar 2011/12’.

Er bestaat een sterke wil bij de deelnemende partners om onze ideeën voor de verdere ontplooiing van ons Polderdistrict samen verder uit te werken.
We denken hierbij onder andere aan een nieuw ‘Sport- en recreatiezwembad De Polder’, het nieuwe Riant-project met sterke verbetering aan Den Hoek, het plaatsen van geluidsschermen aan de A12 in het kader van de geluidsproblematiek en het aanpakken van de verhoogde verkeersproblematiek op de A12.

We slagen onze handen in elkaar en indien de districtsbewoners ons samenwerkingsverband verkiezen, zullen we onze mouwen opstropen om opnieuw een goed beleid voor ons polderdistrict op een krachtdadige manier te realiseren.’
Tot daar deze mededeling die wij onverkort weergeven.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *